Nyhet

Tidligere Team Me-medlem om den lettere psykedeliske røren som er hans nye soloalbum

Uno Møller er klar med ny musikk.

Uno Møller (bildet) er kanskje mest kjent fra bandene Team Me og Twin Pines Mall, men mellom de utallige turné-rundene og innspillingene han har vært med på, har han også funnet tid til å lage musikk under eget navn.

I en treårsperiode fra 2010 til 2013 ga han ut hele fire album og to EP-er på det lille britiske selskapet Lazy Acre Records. Etter den siste utgivelsen, House Of Hearts, gikk han lei av kassegitaren og la solokarrieren på hylla for en stund.

Nå er han derimot tilbake igjen, og i dag slipper han ny singel, den andre, fra et kommende album. Frog Box slippes 21. april via plateselskapet Furuberget. Hør låten, og se dens tilhørende video, nederst i artikkelen.


LES OGSÅ: Etterlengtet og enorm oppfølger av særegen art.

— Jeg ble rett og slett bare helt vilt lei av å spille kassegitar

Vi tok en liten prat med ham om det kommende albumet, om hvorfor han måtte ha en pause fra solokarrieren, om singelen, og om videoen som slippes i dag.


Hvordan vil du beskrive musikkprosjektet Uno Møller?

— Tja, hvor skal jeg begynne. Det ble vel offisielt til i 2010, da min lystige solskinns-stråle av ei debutplate Songs From My Beautiful Colorball ble gitt ut på britiske Lazy Acre Records. Så fortsatte det med tre lignende akustiske plater til på samme selskap, før min interesse for å spille kassegitar og levetiden til Lazy Acre Records ebbet ut om kapp. Jeg ble rett og slett bare helt vilt lei av å spille kassegitar, og mer og mer interessert i å bråke i band igjen. Heldigvis spilte jeg samtidig i to band som jeg kunne gjøre det i, så da la jeg hele «solo-karrieren» på hylla.

LES OGSÅ: Over og ut for Team Me.


Da Team Me ga seg i desember 2015, brukte han det neste året på flere prosjekter. Innimellom disse dukket det etter hvert også opp en lyst til å lage musikk under eget navn igjen. Uten å ha noen baktanke eller forventninger om hva det skulle bli, hadde han plutselig låter i alle slags retninger og sjangre. Disse låtene har nå blitt til Frog Box.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Foto: Presse

Hørte mest på «Hong Ting - Chinese traditional music» på Spotify

— Så i 2016, innimellom flere andre prosjekter, dukket det opp en del låter. Det begynte vel med at jeg var så drit lei av all musikken som dundret masende ut av alle mulige lydkilder rundt omkring, at jeg bare stengte av den musikalske omverdenen. Jeg begynte å høre på masse gamle ting, og rare ting. Det jeg tydeligvis hadde brukt Spotify mest til i 2016, var visst Hong Ting - Chinese traditional music. Så skrev jeg låter for moro skyld. Bare for å prøve å gjøre helt andre ting enn jeg hadde gjort før, uten tanke på sjanger eller hva man burde og ikke burde gjøre. Jeg begynte å spille inn hjemme i stuestudioet. Etter hvert fikk jeg med litt folk her og der, flyttet litt rundt på studioer, og lagde en plate fordi det var morsomt å se hva det ble. Vi gikk bort fra alt det programmerte og perfekte, bare tok det vi hadde av instrumenter og gjorde det som falt oss inn. Så det nye Uno Møller-prosjektet Frog Box ble/er en lite selvhøytidelig, lettere psykedelisk røre av forskjellige sjangere. Jeg ser for meg en gå- eller sykkeltur langs en øde grusvei en varm sommerdag, med rødvinsfalska i ene hånda og en boombox i andre. Det neste blir sikkert noe helt annet.


Den andre singelen fra den kommende utgivelsen heter Jubilee og slippes førstkommende fredag. Videoen til låten offentliggjøres i dag og kan ses nederst i saken.

LES OGSÅ: Samkjørt publikumsfavoritt uten mulighet til å skuffe.

Fra country til Nirvana på MTV Unplugged til space-folk-rock


I studio gikk Jubilee fra å være en countrylåt til å høres litt ut som Nirvana på MTV Unplugged i en halvtimes tid, til å bli en slags space-folk-rock-låt, forteller han. Litt på samme måte var det også med de øvrige låtene på plata, at låtene ble formet under innspillingen.

Gratulerer med både singel- og videoslipp. Hva kan du si om singelen?

— Takk for det! Jubilee startet som en countrylåt jeg skrev fordi jeg ble spurt om å spille på en countryaften på Soundgarden i Elverum, av en eller annen grunn. Jeg tenkte, hvorfor ikke bare ta det helt ut, i stedet for å stå og gnu med kassegitar og spille «sutre-låter» over støyete fulle folk. Noe jeg har gjort opptil flere ganger før. Så to av låtene på plata er fra det lille eksperimentet der. Jeg satte sammen et band fort og gæli, og vi spilte. Vi covret vel også Summer Of 69 faktisk. Det var en ganske merkelig, men morsom kveld. Kanskje det var derfor plata ble litt merkelig til slutt også, på grunn av en surrealistisk countrykveld på den lokale puben.


Videoen er det broren hans, Tyge Møller, som har laget. Han spiller i tillegg trommer på de fleste låtene og har også mikset plata.

— Jeg hadde egentlig en ganske spesifikk idé til en enkel video, som jeg spurte om Tyge og Simen Skari hadde lyst til å hjelpe meg med. Litt av ideen var å ha greenscreen bak, så man kunne legge litt forskjellige bakgrunner bak det som skulle foregå foran. Men som du veit, life is life. De tingene jeg hadde bestilt, som skulle være med i videoen, kom dagen etter vi hadde filmet. Dermed ble det et litt annet opplegg. Det ble liksom bare ikke sagt noe mer om hvordan det skulle være. Jeg skjønte vel forøvrig, da jeg fikk melding av Tyge en dag, som spurte: «Kommer du til å ha mye meninger om videoen nå liksom, eller tar du det du får?», at det ble ganske ute.

På fredag feirer Uno Møller singelslippet ved å varme opp for Unnveig Aas på John Dee.


Hør Jubilee og se dens tilhørende video her:

LES OGSÅ: GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter.


ANNONCE