Nyhet

Highasakite annonserer norgesturné

GAFFA.no - alt om musikk.

Bandet spilte en hemmelig headliner-konsert i sommer, men har bortsett fra det ikke vært å se live siden høsten 2017.

Etter å ha tatt en pause fra turnélivet for å konsentrere seg om å lage ny musikk, dukket Highasakite (bildet) opp på Vinjerock i sommer, for å spille en hemmelig headliner-konsert. Der viste de også frem sin nye livebesetning for aller første gang. Konserten var bandets første siden høsten 2017.

LES OGSÅ: Highasakite-vokalist tapte navnekampen.


Nå er det klart at det blir flere konserter i forholdsvis nær fremtid: I dag annonserer bandet en norgesturné, som starter i Bodø i mars neste. Den inkluderer blant annet en konsert i Oslo Spektrum. Se foreløpig turnéliste nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Foreløpig turnéliste er som følger:

07.03 Bodø, Stormen
08.03 Tromsø, The Edge
14.03 Bergen, USF Verftet
16.03 Stavanger, DNB Arena
30.03 Oslo Spektrum
06.04 Ålesund, Sparebanken Møre Arena
03.08 Trondheim, Olavsfestdagene

Intern krangling


Det siste året har det blitt skrevet mye i norsk presse om Highasakite – ikke på grunn av musikken:

Stort sett har det handlet om intern krangling i suksessbandet.

På de siste to albumene har Highasakite bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.


LES OGSÅ: Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke.

Ryktene om et mulig brudd for bandet oppsto først etter at Ingrid Helene Håvik hadde tatt patent på bandnavnet. I midten av oktober kom det dog en klage på godkjenningen i patentstyret fra de tre medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nå er ute av bandet.

Striden om bandnavnet har blitt omtalt som bitter. Ifølge de tre bandmedlemmenes representanter ble Håviks patentregistrering gjort «i strid med god forretningsskikk».


LES OGSÅ: Mac Miller er død - 26 år gammel.

I august ble det klart at Håvik mistet eneretten til varemerket, mens de tidligere bandmedlemmene fikk medhold av Patentstyret.

— Vi kommer til å benytte oss av klageretten vår. Alle utgivelser og konserter går som normalt. Og vi bryr oss ikke nevneverdig om dette utfallet, uttalte vokalisten til VG da dette ble kjent.


ANNONCE