Nyhet

Skandinavias beste musikkvideo er kåret

Heder og kudos til regissører og artister da musikkvideoformatet ble feiret under BIFF.

Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) går i disse dager av stabelen, og de siste årene har festivalen gjennomført en egen kåring hvor skandinavias musikkvideoer står i fokus. Femten videoer fra Norge, Sverige og Danmark var tatt ut i konkurransen, og det var altså svenske The Knife (bildet) som gikk av med seieren i år takket være musikkvideoen til A Tooth For An Eye, åpningslåten på deres siste album Shaking The Habitual.

Juryen, som besto av den danske regissøren Marie Limkilde, Razika-trommis og fotograf Embla Karidottir og programansvarlig i CHP:PIX Thure Soldthved, kom med følgende begrunnelse:

"Det aparte og det atypiske inntar for alvor dansegulvet i årets vinnervideo, som vender opp og ned på både kjønnsroller og klassisk koreografi. Med få midler og et enkelt, bærende konsept har instruktørene bak vinnervideoen skapt et konsistent estetisk univers, som med både humor og uhygge, og ikke minst utrolig stor konsekvens vrangvender den for musikkvideoen så klassiske dansescene. Prisen for årets beste skandinaviske musikvideo går til Roxy Farhat & Kakan Hermansson for deres video til The Knifes låt A Tooth For An Eye."


De norske bidragene i konkurransen var det Alfred Hall, Cold Mailman, Fjorden Baby og Young Dreams som sto for, og Kristoffer Borglis video for sistnevntes First Days Of Something fikk også hederlig omtale fra juryen. Det ble blant annet påpekt at videoen brøt med musikkvideosjangeren på en interessant måte med sine mange skiftende og smått "banale" scener.

Se listen over de nominerte musikkvideoene og regissørene her.

Vinnervideoen fra The Knife og regissørene Roxy Farhat & Kakan Hermansson kan du også få et gjensyn med her:

ANNONCE