Nyhet

4 bergensartister til Bergenfest 2024!

Årets program byr blant annet på lokale spesialiteter!

Fjorden Baby! 

Vi har en drøm! Bli med oss til himmelen mens vi gjør tingene … igjen og igjen! 

Det legendariske kultbandet Fjorden Baby! er tilbake! Etter fire kritikerroste album, elskede hits som  “Karoline” og “Himmelen” og utstrakt turnering i hele det ganske land, har Loddefjord-bandet etablert  seg nasjonalt og oppnådd solid legendestatus her hjemme i Bergen. Til sommeren skal de spille på  Norges største festivaler, inkludert deres første konsert på Bergenfest, og til våren kommer det jammen  ny musikk også! Funker bandet live i voksen alder da? Vel, bare spør P13s kanalsjef Kristin Winsents.  Hun kåret Fjorden Baby! sin konsert på Blå i Oslo september 2023 til Årets Beste Konsert på NRK P13’s  Stjernepose. 


SKAAR 

24 år gamle SKAAR fra Stord har for alvor posisjonert seg som en av de aller mest spennende  popartistene her til lands. Etter et turbulent år, hvor det å ventilere gjennom låtskriving ble viktigere enn  noen gang, slapp SKAAR i 2023 det kritikerroste albumet “Mad Woman”. Aftenposten sin anmelder kalte  platen en “kontrastfylt popsuksess” der “Skaar markerer seg som en av våre beste artister, og det med  et album som tør å bryte med forventninger”. 2023 var også året for hennes første headlinerturné med  utsolgt konsert på både Rockefeller og Kulturhuset i Bergen. Vi spår at 2024 blir et minst like spennende  år for SKAAR!  

Hannah Storm


Det er ingen hemmelighet at Bergen er i særklasse på å bringe dyktige pophåp opp og frem til den  norske og internasjonale musikkbransjen. 25 år gamle Hannah Storm flyttet fra Oslo til Bergen i 2021, og  har siden rukket å jobbe med en rekke bautaer i bransjen som Sondre Lerche, Matias Tellez (Girl in Red,  Young Dreams), Askjell (Sigrid, AURORA), Vetle Junker (AURORA, iris, Metteson) og Eg White (Adele,  Kylie Minogue). Hannah startet 2024 med å opptre på Lindmo der hun fremførte sin siste singel «When  Does A Rumour Become Gospel», en låt som har fått strålende kritikker. Hannahs låtskriver- og vokal talent er ubestridt blant både anmeldere og publikum, og hun er i dag blant navnene som blir nevnt  oftest når presse og bransje snakker om hvilke artister man bør se opp for i tiden fremover.  

Gleder meg såså mye til å få spille på bergenfest igjen!!! Er det en festival jeg alltid vil få med meg etter  jeg flyttet til Bergen, så er det bergenfest! Er en helt utrolig rå lineup i år, og hadde så lyst til å dra, og nå  får jeg spille! Det blir trøkk og masse nye låter, gleder meg altfor mye til å spille i Bergen igjen. - Hannah Storm 

Moonpedro 


Pedro Carmona-Alvarez er ikke bare en produktiv forfatter, men har også gitt ut flere kritikerroste album  under artistnavnet Moonpedro, senest Kin i 2023. Sammen med bandet The Sinking Ship var tiden  endelig inne for å ferdigstille sanger som ifølge Pedro selv, har lagt «strødd utover datamaskinen,  uferdige, halvferdige, nesten ferdige». Dette resulterte i et album som har blitt hyllet av den norske  musikkpressen, og som av Dagbladet ble kronet til “Norsk pop-juvel”. Som forfatter har Pedro Carmona Alvarez utgitt en rekke bøker, kritikerroste romaner, essay- og diktsamlinger, og er nå aktuell med sin  siste roman Chiquitita (2023). Moonpedro and the Sinking Ship består av Pedro Carmona-Alvarez, Einar  Sogstad, Annlaug Børsh og Kåre Opheim (Real Ones).ANNONCE