Nyhet

Emilie Nicolas klar for Eurosonic

De første 28 navnene til neste års store europeiske showcasefestival ble presentert i dag.

I januar arrangeres den årlige showcasefestivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen, Nederland. Festivalen er et utstillingsvindu for hele den europeiske plate- og konsert-bransjen og byr både på en mengde konserter fra unge fremadstormende artister, samt en rekke konferanser og seminarer.

Blant de 28 navnene som ble annonsert til festivalen finner vi også norske Emilie Nicolas som gjorde en fin figur på Pstereo i sommer. GAFFAs Per Christian Rolin berømte hennes originalitet i sin anmeldelse av konserten, og sammenlignet henne med artister som Susanne Sundfør, Sandra Kolstad og Hanne Kolstø:

— En ting er det minimalistiske soundet og den fantastiske stemmen (i toppklassen!) som skiller henne litt ut. En annen ting er de musikalske referansene. Spesielt dubstep-inspirasjonen er tydeligere i Nicholas sin musikk enn hos sine norske kollegaer. Det gir et mørkt og kjølig sound, som også skaper en fin kontrast til stemmen, som er varm og innsmigrende. Bass og trommer danner det naturlige senteret i musikken, og små detaljer fra synth og annen elektronikk bidrar der det trengs.

Foreløpig er det kun tre andre skandinaviske navn blant de offentliggjorte artistene: Fra Danmark kommer Shiny Darkly, og fra Sverige velkjente Jenny Wilson og Kate Boy.

I tillegg er det irske garasjerockbandet The Strypes også klare for festivalen som går av stabelen 15. - 18. januar 2014.

ANNONCE