Nyhet

SE NÅ: Gouldian Finch og Emilie Nicolas slipper låt med musikkvideo-kommenterende musikkvideo

Kjent musikkvideo-regissør utforsker det døende musikkvideo-formatet på slippet til Martin Horntveths nye musikkprosjekt, "Gouldian Finch"

Martin Horntveth, blant annet kjent fra Jaga Jazzist og The National Bank, har med sitt nye prosjekt, Gouldian Finch, sluppet sin første sololåt, The Flamingo, med ingen ringere enn Emilie Nicolas. Så langt er den blitt A-listet på P13 og blitt møtt med positive anmeldelser. Nå har han i lag med filmregissør Lasse Gretland laget en utenom-det-vanlige musikkvideo, med vokalist, bassist og dj Raymond T. Hauger som skuespiller. 
Videoen beskrives som et slags manifest, hvis ikke en anti-video, med et budskap om den pågående ståa for musikkvideoer i 2023. Sosiale kanaler skal stadig fores med content som er i et annet format enn det musikkvideoer regelmessig lages i, og det kan sies at dagens mennesker mangler tålmodigheten til å se på noe som varer lenger enn 30 dopamin-makismerende sekunder. Kunstneriske ambisjoner blir derfor tidvis ofret for kommersiell tilrettelagt suksess, noe påtvunget av dagens forhold mellom medier og publikum.
"Det slo meg at hvis jeg lager en bak-kulissene-video à la MTVs “Making The Video”  av bruddstykkene jeg hadde kommet opp med, som følger prosessen til en spinnvill musikkvideo som tilsynelatende er i ferd med å lages, men aldri blir ferdig, så kan det hende at dette kan bli rimelig interessant. At musikkvideoen i sin tradisjonelle form er rimelig død er ikke breaking news, og noe jeg har tenkt mye på de siste årene. Martin skjønte ingenting av pitchen, men sa at han hadde full tillit til at jeg skjønte hva jeg ville lage og ga grønt lys." Sier Lasse Gretland om det som beskrives som hans siste musikkvideo.
En musikkvideo om slutten av musikkvideoer, på en musikkvideo-regissørs siste musikkvideo, altså. Sjekk ut under.

ANNONCE