Konsertanmeldelse

Emilie helt i orden Coca Cola

Emilie Nicolas

Bergatt, Hovedscenen

Godeste var nok noe redusert fra Stavernfestivalen dagen før, men lacket ikke musikalsk kvalitet av den grunn.

Emilie Nicolas har de siste ti åra etablert seg som en av Pop-Norges største husholdsnavn. Ikke er hun dårlig til å synge. Ikke er hun fremmed for å lire av seg helt rå konserter. Tidligere i år ga GAFFAs anmelder en velfortjent femmer til Nicolas når hun presterte å bergta Oslo på operaen i mars. Og å bergta er hun langt ifra ferdig med.

Under bergtattfestivalens første dag så leverte sangerinnen en bunnsolid konsert med prima lysshow, upåklagelig vokalfremføring, og overbevisende band-innsats - en norsk popstjerne verdig. Fra hvor jeg stod i crowden var stemningen på topp, og alt i alt var det ikke mye å klage over fra et anmelderperspektiv. Men, det var kanskje heller ikke store høydepunktene man kunne trekke frem. Selv om artist i full profesjonalitet leverte et ordentlig show for alle penga, var det ikke all verden som foregikk i mellom linjene. 

Personlig var jeg utrolig fan av det første albumet til Nicolas, og har rett og slett falt litt av fan-waggon'en i ettertid. Hun har ikke sluttet å gi ut høykvalitetsmusikk, men har for min del med tiden blitt noe mer kjedsommelig for meg smaksmessig. Men, det skal sies at en helt fremragende fremføring av 2018-låten hennes, "Roots", snudde opplevelsen fra "meh" til "OH YEAH" for min del mot andre halvdel av settet. Fyyyy som hun kan synge!


Alt i alt; Nicolas er rå. Jeg liker Nicolas. Men, til neste gang: jeg har ikke behov for å gjennomskue at hun allerede i Juli er litt sliten av å spille sommerkonserter. Gleder meg til neste album!

LES OGSÅ: Gjennom forelskelse og hjertesorg

ANNONCE