Nyhet

John Olav Nilsen & Gjengen: Før slutten

JON&G takker farvel, GAFFA kikker på deres korte karriere gjennom våre egne øyne.

John Olav Nilsen & Gjengen takker for seg etter fem korte år i rampelyset. 

—  Det er ingen dramatikk i det her. Vi kommer alltid til å være en gjeng, vi bare tar oss fri fra å være et band også. Vi vil helst ikke være en del av norsk musikk og norskspråklig musikk lenger, sa John Olav Nilsen til Bergens Tidende da de annonserte sin avskjed i høst.

Bandet eksploderte inn på den norske musikkscenen med en by:larmopptreden og et debutalbum - For Sant Til Å Være Godt i 2009. Førsnevnte delte meninger. Sistnevnte ble rost opp i skyene overalt. 

Det Nærmeste Du Kommer kom i 2011, mens deres siste studioalbum Den Eneste Veien Ut ble tildelt fem stjerner av GAFFA da den kom i 2012. 

— Kort oppsummert et enda mer potent Gjengen, og en enda skarpere og ærligere John Olav – det nærmeste de har kommet perfekt hittil, mente GAFFA da, som lett tok med plata blant fjorårets 20 beste norske album.  

Nærmest perfekt var til tider også deres konserter. Deres opptreden på Sentrum Scene i Oslo for nesten nøyaktig et år siden ga GAFFAs anmelder gåsehud.

John Olav rakk også å prydet forsiden av GAFFA én gang, da han i fjor høst innrømmet at han hadde vært et mye mørkere sted (eventuelt et lager) dersom han ikke hadde musikken. Du kan lese hele intervjuet med John Olav her.

ANNONCE