Nyhet

Flere norske artister klare for Eurosonic

Den nederlandske festivalen slapp femti nye navn i går - deriblant flere norske.

I januar arrangeres den årlige showcasefestivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen, Nederland. Festivalen er et utstillingsvindu for hele den europeiske plate- og konsert-bransjen og byr både på en mengde konserter fra unge fremadstormende artister, samt en rekke konferanser og seminarer. I forrige måned ble de første 28 navnene sluppet - blant dem norske Emilie Nicolas og Andre Bratten - og i går var det tiden igjen inne for et nytt storslipp.

Blant de femti nye artistene som ble annonsert i går finner vi de psykedeliske guttene i Electric Eye (bildet), Trippy Turtle og den londonbaserte opplandsjenta Farao, som vi kjørte singelpremiere på tidligere i høst.

Mens vi ennå venter spent på Faraos EP-slipp ut på nyåret, var bergenserne i Electric Eye på plass med debutalbumet allerede i april. Her på huset ble det hele fem stjerner og følgende lovord:


"Pink Floyd har for mange vært en perfekt sammenligning lenge, men det holder ikke. Denne debutplata er så mye mer. Med bandets blytunge rytmer, seige riff, melodiøse og utsvevende partier drømmer du deg lett bort til overdosen av vellyd Electric Eye serverer."

Hele anmeldelsen kan du lese her.

Utover de to norske navnene kunne Eurosonic også trekke våre danske naboer i Baby In Vain, The Wands og Den Sorte Skole, samt svenskene i NONONO, Tiger Bell og Mariam The Believer opp av hatten.


Hele listen kan sjekkes ut på festivalens hjemmesider.

ANNONCE