Nyhet

Over og ut for Klangkollektivet i Bergen

Bookingbyrået, plateselskapet og studioet spres for alle vinder etter fem år med sterke utgivelser.

Klangkollektivet i Bergen takker for seg. I 2012 gikk en gjeng med idealister sammen for å løfte den bergenske undergrunnen til overflaten - ikke bare i Bergen men også på et nasjonalt og internasjonalt nivå.

Band og artister som Lumikide (bildet), Línt, Electric Eye, Monstereo, Ekkolodd, Alexander von Mehren, The Big Almost og danske De Underjordiske har vært tilknyttet Klangkollektivet, som har fungert både som bookingbyrå, plateselskap og studio.

— Som bookingbyrå, plateselskap og studio har Klangkollektivet vore ei eksperimentell leikegrind som har betalt seg i opplevingar og erfaring me aldri ville ha fått annan stads frå. Og aldri ville ha vore forutan, sier daglig leder Solgunn Slåtto i en kommentar til GAFFA.


Klangkollektivet feirer de siste fem årenes suksess for norsk og bergensk musikk med en siste klangkveld på Østre i Bergen 18. mars. De har gjennomført årlige klangkvelder siden lanseringen i 2012, og på scenen denne siste kvelden står Línt, Monstereo og Ekkolodd som har vært med fra starten.

I tillegg kommer det danske bandet The Entrepreneurs, som fikk strålende kritikk her i GAFFA da de spilte på Roskilde Festival i fjor sommer, til å opptre denne kvelden.

ANNONCE