Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Agnes Obel, Donny McCaslin Group og Oslo Psych Fest er blant GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Nok en uke starter, og for noen musikalske godbiter vi kan glede oss over de neste dagene.

Silja Sol i Bærrrrgen og Oslo, Kakkmaddafakka i Trondheim, nostalgikonsert med Garbage i Oslo - eller hva med saksofonisten som satte sitt helt eget særpreg på David Bowies svanesang Blackstar? Nevnte Donny McCaslin kan oppleves i både Oslo og Bergen denne uka sammen med sin kvartett.

Og så skal vi ikke glemme Agnes Obel (bildet), som nylig ble tildelt seks stjerner her i GAFFA for sitt nye album Citizen Of Glass. Hun spiller på Rockefeller i Oslo denne uka.


Her er konsertene GAFFA-redaksjonen mener du ikke kan gå glipp av de neste syv dagene.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan du sende en mail til [email protected].

Garbage: Sentrum Scene, Oslo 7. november


Det er nok mange som legger turen innom Sentrum Scene i kveld for å høre gamle låter om igjen. Og er det noe Shirley Manson & co har så er det hits på hits på hits. Tenk Stupid Girl eller Only Happy When It Rains - eller James Bond-låta The World Is Not Enough.

På turnéen i kjølvannet av det nye albumet Strange Little Birds har fansen fått både gammelt og nytt materiale servert.


Agnes Obel: Rockefeller, Oslo 8. november

Den danske singer-songwriteren Agnes Obel er kjent for sine stemningsfulle og mektige musikalske meritter. Stemmen hennes er fløyelsmyk og vakker. Sannsynligheten for at hun rører noe inni deg er stor. Det blir garantert en behagelig start på uken om du tar turen til Rockefeller denne kvelden.

Kjøp billetter om du er klar for hjerteskjærende vakker aften.

Silja Sol: Hulen, Bergen 10. november


De fleste i Bergen har vel blitt kjent med Silja Sol og hennes sjarmerende låter på norsk etterhvert. Dansbart, gøyalt og forførende er noen av stikkordene for en kveld i selskap med henne - og Hulen er da også en perfekt intim venue for en artist av hennes kaliber. I tillegg blir dette første gang hun spiller låter fra sitt kommende album.


Ikke nøl Bergen, dette blir finfint.

Silja Sol spiller også på Revolver i Oslo 12. november.


Donny McCaslin Group: Nasjonal Jazzscene, Oslo 10. november

Donny McCaslin er en høyt respektert saksofonist som startet karrieren sin i bandet til Gary Burton før han tok plass i Steps Ahead. Siden har han spilt med både Maria Schneider og Anthony Sanchez - men har nok nådd nye fans etter at han spilte med David Bowie på legendens siste album Blackstar, som kom ut i januar bare noen dager før Bowie gikk bort.

Donny McCaslin Group spiller også på USF Verftet i Bergen søndag 13. november.

Kakkmaddafakka: Samfundet, Trondheim 11. november


Det går ikke an å være i dårlig humør når helgen kommer - og ikke minst når Kakkmaddafakka kommer - til Trondheim. Bandet leverer alltid fest, og fikk blant annet god kritikk her i GAFFA for konserten de gjorde på Roskilde i sommer.


Bergenserne slapp albumet KMF tidligere i år.

Oslo Psych Fest, Vulkan Arena 11. og 12. november


Oslo Psych Fest begynner å bli premissleverandør av et av hovedstadens mest interessante musikalske programmer hver eneste høst, og i år er intet unntak.

Hovednavnene The Fall og Goat burde vekke interessen hos de fleste musikkelskere. I tillegg kan man få med seg blant andre Hilma Nikolaisen, Swervedriver, Undergrunnen, Les Big Byrd og The Wands, for å nevne noen, gjennom to fullstappa kvelder på Vulkan Arena.

Varm opp med denne videoen fra The Falls konsert på fjorårets utgave av Glastonbury her:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE