Nyhet

Flere artister til Øya i siste liten

Festivalen har hentet inn erstattere for Solange og Konono No.1.

Det var mange som ble skuffet da den amerikanske sangerinnen Solange bestemte seg for å kansellere en rekke festivalopptredener i forrige uke. Øyafestivalen ble også rammet av disse avlysningene, og nå har også Konono No.1 avlyst sin opptreden i Middelalderparken.

Festivalledelsen opplyser om at de har jobbet på spreng med å finne mulige erstattere de siste to ukene, og at de har forsøkt å finne artister eller band innenfor tilsvarende musikalske stilarter som de kansellerte navnene. Fra Tanzania kommer Jagwa Music inn som erstatter for Konono No.1, men i tilfellet Solange har det ikke vist seg like lett å finne den rette erstatteren såpass kort tid før festivalstart.

Til slutt endte Øyafestivalen, som altså går av stabelen neste uke, opp med å hente inn det svenske psykedeliabandet Dungen (bildet). I en pressemelding fra festivalen beskrives kritikerfavorittene som et av de mest spennende skandinaviske navnene det siste tiåret, og bandet har overraskende nok markert seg i USA - til tross for at de utelukkende synger på svensk.


Dungen spiller på Sjøsiden torsdag 8. august, mens Jagwa Music opptrer kvelden etter på den intime Vika-scenen.

ANNONCE