Nyhet

Phoenix til Hove

I forrige uke kom nyheten om at franskmennene snart er aktuelle med sitt femte album. I dag ble det klart at kvartetten spiller på Hove til sommeren.

I dag ble det offentliggjort at franskmennene – som slo gjennom i Norge i 2003 med hit-en «Everything is Everything»  – kommer til Hove-festivalen på Tromøya utenfor Arendal.

Som ikke dette var gledelig nok: For en drøy uke ble det klart at Versailles-kvartetten snart er klare med sitt femte album, som har fått den illevarslende tittelen «Bankrupt!». På deres hjemmeside kan man også høre det som svært sannsynlig er et utdrag fra det fremtidige albumet.

Albumet har vært i kjømda en stund allerede. I begynnelsen av desember kunne deres plateselskapssjef, Daniel Glass fra Glassnotes, avsløre at innspillingen akkurat hadde blitt konkludert. Tidligere har det kommet frem at det nye albumet vil fremstå mer eksperimentelt og søkende enn deres foreløpig siste album, «Wolfgang Amadeus Phoenix», som ble utgitt mot slutten av mai i 2009.


Albumet ble anmeldt av GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som omtalte skiva som forfriskende og sofistikert poprock.

– Musikken viser fortsatt et slektskap til sytti- og åttitallspoprock tilsatt diskrete elementer av funk, enkelte smått støyende gitarer og analoge synthesizere, ofte med elegante og effektfulle skift i intensiteten underveis i låtene, som på sin side er framoverskuende, energiske og dansevennlige. Eksempelvis på åpningstrioen «Lisztomania» – enda en komponistreferanse – «1901» og den småfunky «Fences». Også i tekstene er lesset med tankegods – selv om alt ikke er like tydelig – men typisk hjerte-smerte-lyrikk er det i hvert fall ikke. Fire album inn i karrieren er Phoenix fortsatt verdt å lytte til, skrev Svidt, og ga albumet fire stjerner.

Hove-festivalen arrangeres fra 2. til 5. juli, og har i tillegg til Phoenix navn som Kings of Leon, Calvin Harris og Crystal Castles på programmet.


ANNONCE