Nyhet

11 essensielle album du må høre i juni

Denne måneden gleder vi oss blant annet til nye utgivelser fra Fleet Foxes, Phoenix, Fredfades og Roger Waters.

Denne måneden gleder vi oss blant annet til nye utgivelser fra Fleet Foxes (bildet), Phoenix, Fredfades og Roger Waters.

Det er juni, og selv om vi gleder oss over at sommeren endelig er her, er det én ting vi gleder oss enda mer over: at noen av årets mest etterlengtete album snart er ute.

LES OGSÅ: Se 13 kunstnere tolke Beatles' klassiske album.


Dette er albumene vi ser mest frem til denne måneden:

Fredfades: Warmth, 2. juni

Norske Fredfades har gjort mye allerede – fra å produsere fullengdere med Ivan Ave og Kristoffer Eikrem på Jakarta Records og KingUnderground, til å spille på festivaler som Øyafestivalen og Moldejazz, være med på å starte kollektivet Mutual Intentions, arrangere Norges første Boiler Room, og ikke minst være DJ over hele Europa samt flere steder i USA.


Det han derimot ikke har gjort, frem til nå, er å lage et eget soloalbum.

Solodebuten er en 16-spors utgivelse ved navn Warmth, og den inneholder bidrag av blant andre Mndsgn, Ivan Ave, Chester Watson, MED, MoRuf, MoShadee, Koreatown Oddity, med flere. 


Alt-J: Relaxer, 2. juni

Den britiske gruppen er straks ute med sitt tredje studioalbum. Etter å ha dratt på intensiv turné med debutalbumet An Awesome Wave, jobbet med oppfølgeralbumet gjennom turneen, og så turnert med det, har de nå etter en et knapt års pause ferdigstilt sitt tredje prosjekt. De har foreløpig lokket med singlene 3WW, In Cold Blood og Adeline.

Gruppen sier at de ikke vil ødelegge noe som ikke er ødelagt, og de har derfor fortsatt med å videreutvikle sounden de har etablert.


Hør 3WW under:

Roger Waters: Is This The Life We Really Want?, 2. juni


Den kreative kraften og låtskriveren bak Pink Floyd, Rogers Waters, er klar med sitt første studioalbum på 25 år. Is This The Life We Really Want? skal fungere som en kommentar til den moderne verden og de usikre tidene vi lever i, og den er således en naturlig oppfølger til Pink Floyd-klassikere som Animals og The Wall.

Albumet er produsert og mixet av Nigel Godrich (Radiohead, Paul McMartney, Beck, U2) og inneholder 12 helt nye musikalske komposisjoner og studioopptredener av Waters.


Beach Fossils: Somersault, 2. juni

Etter fire års pause, er det endelig tid for et nytt album fra Pstereo-aktuelle Beach Fossils. Somersault er bandets tredje album og blir gitt ut på Dustin Payseur (grunnlegger) sitt eget plateselskap, Bayonet Records.

Utgivelsen har blitt spilt inn sammen med nåværende medlemmer Jack Doyle Smith og Tommy Davidson i flere studioer rundt om i New York, i tillegg til i Jonathan Rados (Foxygen) hjemmestudio i Los Angeles. Albumet gjestes også av Rachel Goswell fra Slowdive.

Planetarium: Planetarium, 9. juni


I 2013, etter at Sufjan Stevens var ferdig med to av statene til det mye omtalte 50-album-om-50-stater-prosjektet, begynte han å samarbeide med The Nationals Bryce Dessner, Nico Muhly og trommeslager James McAlister om å lage musikk sammen. Om solsystemet. 


Fra et stort prosjekt til et nytt stort prosjekt, med andre ord.

Den solsysteminspirerte musikken ble spilt live, men det er først nå de har ferdigstilt låtene til å bli en utgivelse.

Hør den første smakebiten som ble sluppet fra albumet, den helt nydelige Saturn, her:

Phoenix: Ti Amo, 9. juni


Fire år etter Bankrupt! er det franske bandet klare med et nytt album. Ti Amo slippes på Glassnote Records.


Det «kom ut av et mørke», har bandet uttalt i et intervju med New York Times, i og med at det ble spilt inn i Paris, en by som de senere årene har opplevd flere terrorangrep. Gitarist Christian Mazzalai måtte holde seg i studio hele natten etter angrepet mot konsertstedet Bataclan i 2015 da myndighetene innførte portforbud.

Commonplace: Love Is Just A Phase, 9. juni


De norske postpunkerne i commonplace er klare med debutalbumet sitt, Love Is Just A Phase.

Bandet er relativt nytt, men bandmedlemmene har stått bak flere anerkjente indie-, hardcore-, shoegaze- og punkband den siste tiden, blant dem LoveLoveLove, Aristillus, Bendik, CVLT.

Første smakebit fra det kom i form av singelen Virgin White, som kan høres nedenfor, og vi gleder oss til å høre mer.

Fleet Foxes: Crack-Up, 16. juni


Fleet Foxes, frelserne av indiefolk og disipler av americana. Gruppen har siden 2007 vært en bauta innenfor sjangeren og har med sine karakteristiske vokalharmonier og sitt store lydbilde vært en av musikkens mest respekterte band.


Siden de avsluttet turneen i 2013, har bandet vært under jorden, men i arbeid med et nytt prosjekt. Bandet har allerede fristet med to singler, og sommeren høres bare bedre og bedre ut.

Lorde: Melodrama, 16. juni


Newzealenderen er straks ut med sin andre fullengder. Med låter som Liability og Green Light ute allerede hører vi en ung og moden artist som har videreutviklet sounden hun etablerte på Pure Heroine. Under Coachella i år fremførte hun tre uutgitte låter fra det kommende albumet.

De kan du høre opptak av her.


Soft Ride: Burgundy, 23. juni

Soft Ride er soloprosjektet til Bloody Beach-vokalist Arne Håkon Tjelle. Albumet veksler mellom å by på korte pop-perler og lengre, drømmende låter, og Tjelle har selv beskrevet det som «et album å begynne dagen med, stresse ned, kjøre bort eller å drømme seg vekk til».

Det er produsert av Electric Eye-frontmann Øystein Braut.

 

Vince Staples: Big Fish Theory, 23. juni


18. mai kunngjorde Vince over sosiale medier at det nye albumet hans skulle hete Big Fish Theory. Sammen med kunngjøringen ga han ut første smakebit fra den maritime oppfølgeren til Summertime 06 og Prima Donna. Den medfølgende videoen finner Vince skipbrudden på det åpne hav. Vi er sikre på at Long Beach-rapperen ikke kommer til å synke. Big Fish leverer en G-funk-inspirert beat med Juicy J på hooken.


Hør og se den nydelige videoen under:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvilke album du gleder deg til denne måneden i kommentarfeltet eller på GAFFAs Facebook-side.


LES OGSÅ: Arcade Fire samarbeider med Daft Punk-medlem på ny låt.

ANNONCE