Nyhet

Publikumsfavoritter tilbake til Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

Phoenix vender tilbake til norske festivalscener sommeren 2018.

Det franske bandet har hatt et innholdsrikt år med utgivelsen av albumet Ti Amo, som ble anmeldt til smålunkne tre stjerner av GAFFAs anmelder i utgivelsesuken i sommer, med en av låtene kom med på GAFFA-redaksjonens liste over årets beste låter denne uka.

Nå er det klart at Phoenix blir en del av den norske festivalsommeren i 2018, slik de var i 2013 og 2014 da bandet gjestet henholdsvis Hovefestivalen i Arendal og Slottsfjell i Tønsberg (og begge konsertene ble belønnet med seks stjerner her i GAFFA).


LES OGSÅ: Innlemmes ikke i det gode selskap.

Fredag 15. juni spiller franskmennene på Bergenfest i Bergen før turen går videre til Piknik I Parken i Oslo dagen etter.

— På deres årsferske album Ti Amo beskrives Phoenix av Pitchfork som «as decadent and beguiling as ever. Their sixth album is a romantic, glossy, soft-pop ode to sweet escapes and dance floors(…)». Bergenfest, som gjerne tar på seg rollen som både sweet escape og dansegulv, er henrykt over å få besøk av franskmennene for første gang siden 2005, uttaler arrangørene bak Bergenfest i en pressemelding torsdag.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Bandet ble dannet i 1997. Debutalbumet United fra 2000 skapte solid hype, men det store kommersielle gjennombruddet kom først tre år senere med Alphabetical og ikke minst sterke singler som Everything Is Everything og Run Run Run.


Siden har bandet gitt ut albumene It's Never Been Like That (2006), Wolfgang Amadeus Phoenix (2009), Bankrupt! (2013) og årets Ti Amo.

LES OGSÅ: Nå blir The Killers-vokalisten kalt en hykler.

Bergenfest 2018 går av stabelen tirsdag 12. juni til lørdag 16. juni. Tidligere har store navn som Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds og Father John Misty blitt bekreftet til neste sommers utgave av festivalen. Oslo-festivalen Piknik I Parken arrangeres i nesten samme tidsrom, fredag 15. juni til søndag 17. juni. I tillegg til Phoenix er Susanne Sundfør, Nils Bech og SASSY 009 klare for festivalen i dag.


ANNONCE