Nyhet

Phoenix opp av asken

Den franske kvartetten avslører navnet på sitt kommende album, som etter ryktene kommer i april.

I går kunne Versailles-bandet Phoenix – som ledes an av vokalist Thomas Mars – avsløre at deres kommende, femte studioalbum snart er på trappene. Bandet postet nemlig et bilde med påskriften «PHOENIX BANKRUPT!» på sin Facebook-side, og kort tid senere kunne bandet bekrefte at deres nye album får navnet «Bankrupt!». På hjemmesiden kan man også høre noe som svært sannsynlig er et utdrag fra albumet.

Albumet har vært i kjømda en stund allerede. I begynnelsen av desember kunne deres plateselskapssjef, Daniel Glass fra Glassnotes, avsløre at innspillingen akkurat hadde blitt konkludert. Tidligere har det kommet frem at det nye albumet vil fremstå mer eksperimentelt og søkende enn deres foreløpig siste album, «Wolfgang Amadeus Phoenix», som ble utgitt mot slutten av mai i 2009.

Albumet ble anmeldt av GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som omtalte skiva som forfriskende og sofistikert poprock.


– Musikken viser fortsatt et slektskap til sytti- og åttitallspoprock tilsatt diskrete elementer av funk, enkelte smått støyende gitarer og analoge synthesizere, ofte med elegante og effektfulle skift i intensiteten underveis i låtene, som på sin side er framoverskuende, energiske og dansevennlige. Eksempelvis på åpningstrioen «Lisztomania» – enda en komponistreferanse – «1901» og den småfunky «Fences». Også i tekstene er lesset med tankegods – selv om alt ikke er like tydelig – men typisk hjerte-smerte-lyrikk er det i hvert fall ikke. Fire album inn i karrieren er Phoenix fortsatt verdt å lytte til, skrev Svidt, og ga albumet fire stjerner.

ANNONCE