Nyhet

Phoenix med «Thriller»-miksebord

Franskmennene sikret seg famøst Quincy Jones-brukt miksebord til kommende album.

Versailles-kvartetten Phoenix har sitt femte album på vei, med tittelen «Bankrupt!». Nå kommer det frem i ukens nummer av The New Yorker at bandet skal ha benyttet miksebordet fra Michael Jackson-klassikeren «Thriller» i produksjonen. Dette meldtes av Pitchfork i går. 

I følge The New Yorker skal Phoenix-gitiarsten Laurent Brancowitz ha funnet miksekonsollen til salgs på auksjonsnettstedet eBay, lagt ut for salg av en Clayton Rose som driver et studio for kristelig musikk i Fullerton i California, en by ellers kjent for å ha fostret frem instrumentprodusenten Fender, popartisten Gwen Stefani og pønkrockbandet The Adolescents. 

Phoenix-frontmannen Thomas Mars fortalte til The New Yorker at han først var skeptisk til investeringen i «Thriller»-miksebordet:


– Det mest mystiske for min del var at ingen andre – ingen nerder, produsenter eller memorabiliainteresserte – så ut til å ha lyst på miksebordet. Det var noe skummelt med Clayton Rose. Han var veldig pågående, og det virket som et svindelforsøk, forteller han.

Etter en runde med epostkorrespondanse ble Mars og Rose enig om en salgspris på 17000 dollar, altså ca. 94000 norske kroner, rett over halvparten av de 32000 dollar Rose opprinnelig ønsket seg. Harrison 4032-miksekonsollen ble så sendt til den franske hovedstaden Paris for å brukes i innspillingen av «Bankrupt!».

Om det ligger noe «Thriller»-magi eller Quincy Jones-triks igjen i apparatet finner vi ut til våren: Det ryktes at det nye Phoenix-albumet kommer på gaten i april.


ANNONCE