Nyhet

Skandinavisk psykedeliaturné på gang

Nordisk samarbeidsreise gjennom tid og rom.

Klangkollektivet og Get Your Ass To Mars har i samarbeid satt opp en skandinavisk turné under tittelen Psychedelic Sounds of The North allerede i neste måned. Norske Electric Eye (bildet) får selskap av danskene i The Wands og svenskene i The Orange Revival på en psykedelisk reise gjennom de tre nordiske landene.

I Norge blir det konserter på Familien i Trondheim, Phonofestivalen i Bergen og Revolver i Oslo. Psych-scenen har fått bra oppsving de siste årene, ikke minst med Tame Impala som var blant headlinerne på Øyafestivalen tidligere denne måneden, og arrangørene mener de har samlet noen av de beste skandinaviske navnene innen sjangeren på denne turnéen.

Her er konsertdatoene for Psychedelic Sounds of The North:


12.09: Trondheim, Familien
13.09: Bergen, Phonofestivalen
14.09: Oslo, Revolver
19.09: Stockholm, Debaser Slussen
20.09: Gøteborg, Truckstop Alaska
21.09: København, Loppen

Electric Eye har fått en del oppmerksomhet for årets utgivelse Pick-Up, Lift-Off, Space, Time, og GAFFAs Daniel Rausand tildelte skiven hele fem stjerner i sin anmeldelse.

— Pink Floyd har for mange vært en perfekt sammenligning lenge, men det holder ikke. Denne debutplata er så mye mer. Med bandets blytunge rytmer, seige riff, melodiøse og utsvevende partier drømmer du deg lett bort til overdosen av vellyd Electric Eye serverer. Men ikke la deg skremme av denne beskrivelsen, for de holder seg absolutt til saken, nemlig det å lage musikk som tar deg med i en tilstand du vil være i lenge, mente Rausand.


Les hele anmeldelsen her.

ANNONCE