Nyhet

Young Dreams tilbyr smakebit

Bergenserne slipper forsmak på deres kommende debutalbum på mandag, men låten kan høres allerede nå.

Det mannsterke bergensbandet Young Dreams må sies å seile i medvind for tiden. Snart legger de ut på turné sammen med sine plateselskapskamerater, australierne i Tame Impala. Den 19. oktober – om nøyaktig en uke – er de første band til å innta scenen på Rockefeller, da den Kevin Parker-ledede Perth-kvintetten inntar Rockefeller, knappe fjorten dager etter slippet av deres andre album, «Lonerism».

Det er ikke bare i utlandet at Young Dreams er i godt selskap når det komemr til hvilke band de deler stall med. I Norge er bandet signert på Joakim Hauglands nyoppstartede plateselskap K Dahl Eftf, som just slapp sitt første album, nemlig I Was A Kings kritikerroste «You Love It Here», som av GAFFAs Øyvind Berekvam ble kalt en kjærlighetserklæring, og fikk full pott – seks stjerner.

Ved hjelp av singlene «Young Dreams», «Flight 376» har Young Dreams også påkalt en del oppmerksomhet fra utenlandsk presse, som har hyllet bergensernes låtskriverteft og sexy studioestetikk, som har fått enkelte til å trekke frem storheter som Brian Wilson og The Beach Boys – og for en gangs skyld føles ikke sammenligningen helt ueffen. Det er derimot snakk om en helt, helt annerledes west coast denne gangen.  

I dag slapp Young Dreams sin nye singel, som ble plukket opp av det amerikanske musikknettstedet Pitchfork. Singelen har fått navnet «Fog of War», og kan lastes ned – helt gratis – på Pitchforks hjemmesider, om man bare klikker her.

Singelen slippes fysisk førstkommende mandag, med remikser av artister som svenskene i Korallreven, Lemonade og Vampire Weekend-bassisten Chris Baio. Det kan dessuten se ut som musikkvideoen til «Fog of War» er i kjømda, regissert av Kristoffer Borgli. Regissøren sto også bak videoen til «Young Dreams», Casiokids' «Det haster!» og «En vill hest», samt Todd Terjes «Inspector Norse» – en musikkvideo det også ble en kortfilm av.

ANNONCE