Nyhet

Ekko-programmet er komplett

Når Ekkofestivalen settes i gang om en drøy uke – lørdag 20. oktober – er det med et program som er spekket med både norske og internasjonale navn.

Bergensfestivalen har god grunn til å feire at de snart setter i gang med den niende utgaven av festivalen. Lydgalleriet og Foreningen Ekko flytter i disse dager inn i kulturhuset Østre midt i Bergen sentrum. I følge vedtektene skal Østre være et sted for lydkunst og elektronisk musikk i Bergen, med både utstillings- og konsertlokaler, samt kontorer.

På programmet dette året finner man en lang rekke nasjonale og internasjonale godbiter, i tillegg til en rekke bidrag fra byens egne og velutviklede elektronikamiljø.

En rekke festivaler liker å gjøre litt ekstra stas på seg selv med et bestillingsverk, og Ekkofestivalen er intet unntak. I år har de huket tak i selveste Todd Terje til å komponere et eget verk for festivalen. Mjøndalingen har virkelig vært i vinden i år, både med utgivelsen «Inspector Norse», men også for sin internasjonale suksess – blant annet fant Robbie Williams det for godt å basere sin seneste singel, «Candy», på Todd Terjes klubbhit «Eurodans». Kortene holdes fortsatt tett til brystet, men det ymtes til at det nitti minutter lange verket kan involvere både surround-lyd og mengder med analoge synther.


I tillegg til Todd Terje inkluderer programmet navn som El Perro del Mar, Gus Gus (bildet), Sandra Kolstad, Stian Westerhus, Skatebård/Transilvanian Galaxi, Bjørn Torske, Boska, Sprutbass, Pearson Sound, Ital, John Talabot, Gavin Russom og David Toop.

I tillegg til konsertprogrammet arrangeres konferansen Ephemeral Sustainability, som i følge beskrivelsen er en konferanse om presentasjon, dokumentasjon, samling og arkivering av lydbasert kunst med foredrag og panelsamtaler med ledende formidlere, kunstnere, kuratorer og tenkere innen feltet. Her vil blant annet Stian Westerhus, Lars Mørch Finborud, Tore Honoré Bøe og Per Platou holde foredrag og workshops.

Ekkofestivalen arrangeres fra 20. oktober til 3. november.


ANNONCE