Nyhet

Nå vender hun tilbake til popmusikken

GAFFA.no - alt om musikk.

Sandra Kolstad (bildet) annonserer nytt album.

Det siste året har den norske artisten debutert som skuespiller som teaterkomponist. Nå vender hun nesen sin mot popmusikken igjen med et nytt album titulert San Silva. Ifølge plateselskapet Fanfare består albumet av ti fengende sørgesanger for det moderne samfunn, men ikke uten håp.

— San Silva er utopiske sanger om at en annen virkelighet er fullt mulig, et grenseløst samfunn der forskjeller ikke er det viktige. Sanger som ved første lytt høres ut som kjærlighetssanger, men som egentlig er noe annet, fordi du–et, mottakeren, ikke nødvendigvis er den «vanlige andre», sier Sandra Kolstad selv.


LES OGSÅ: Stort intervju med Susanne Sundfør.

Albumet er spilt inn i Bergen, Sverige, Island og Buenos Aires. Det ble spilt inn på et piano Kolstad fant på søppeldynga i Haugesund, på en sykkel og på en grytidlig morgen i en leilighet i Sandviken, som hadde så tynne vegger at artisten måtte synge veldig lavt for å ikke vekke naboene.

Artikkelen fortsetter under låta.

— Albumet handler om å stå overfor det store ukjente, og endelig være klar for det, selv om man ikke aner hva som venter. En slags hymne til det i oss som alltid er der, rytmen som holder takten selv når alt virker kaotisk, og som på den måten holder oss gående, og får oss til å skjønne at det er en mening med i hvert fall noe av det som skjer.


LES OGSÅ: Wolf Alice til Norge neste år.


På albumet som slippes i digitalt og fysisk format allerede 22. september har Kolstad samarbeidet med Miss Tati, det danske pophåpet Asbjørn, trommis Bendik Hovik Kjeldsberg, argentinske Diosque, svenske Isak Eldh og Petter Eldh og islandske Stephan Stephanson fra GusGus.

San Silva er musikk å slippe taket til. For det som åpner seg opp når gamle dører lukkes. En elektronisk-akustisk skål for begynnelser, avslutter Kolstad.

ANNONCE