Nyhet

Bitende politisk og dagsaktuelt, fremført med snerrende skarre-r

Bergensbandet Utakk er ute med ny singel og video fra deres kommende album.

Det bergensbaserte bandet Utakk (bildet) slipper i dag musikkvideoen til den andre singelen fra den kommende fullengderen Et lite horn i siden

Den første singelen fra albumet, flotte Ikkje No, Men No, som blant andre Sandra Kolstad var med på, var å finne på vår liste over fjorårets beste låter.

Den nye singelen heter Instrumenter og fusjonerer ifølge bandet selv afrikanske rytmer med snerrende bergensvokal (og en brunstig saksofonsolo til slutt). Låten er politisk og dagsaktuell, og bandet forteller at den er en "besk kommentar til nasjonens vaklende bilde som foregangsland innenfor fred, solidaritet og menneskerettigheter, samt tapet av den solidariske ånden fra okkupasjonstiden."


Videoen er regissert av Tore Vatne, som sier følgende om resultatet:

— Videoen forteller om en moden kvinne som, med sin bande av unge damer (yngre versjoner av seg selv?), formidler status på samtiden. Dette skjer i én tagning. Jeg ønsker å rokke ved forventningene folk har til låten, vise bilder som nødvendigvis ikke passer til det man hører – og forhåpentligvis tilføre musikken noe annet, noe nytt og annerledes. Samtidig ønsker jeg alltid å forsøke å bryte litt med trendene, ikke lage noe som ligner på alt annet der ute. Én tagning-aspektet har jeg jobbet med før (kortfilmen "Vær så god neste", 2015) og det synes jeg er en spennende og krevende disiplin som gir filmen en ekstra nerve. Bandet ga meg frie tøyler i prosessen, og herregud!, så deilig det er for en regissør! 

Utakk består av Pål VervikEven MjeldeØystein Bech-EriksenJørgen Knutsen og Øystein Sundland.


Førstkommende fredag spiller de singelslippkonsert på Landmark i Bergen.

Se videoen her:


ANNONCE