Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Vi har akkurat begynt å komme oss etter forrige ukes konsertmaraton, og denne uka er det også mye på programmet: Vi gleder oss blant annet til ARY (bildet) på Parkteatret i Oslo, Cezinando på Union Scene i Drammen og Shining sammen med Aiming For Enrike på Rockeklubben i Porsgrunn.

LES OGSÅ: Foo Fighters til Skandinavia.


Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Weaves: Revolver, Oslo, 24. oktober


Toronto-bandet Weaves ble dannet i 2012 og opparbeidet seg tidlig et godt rykte internasjonalt. Dette skyldtes i stor grad deres sterke liveopptredener med energisk pop-punk og karismatiske Jasmyn Burk i front.

«Jeg skulle bare ønske konserten kunne vart enda lenger», skrev blant annet vår anmelder etter konserten deres på Piknik I Parken i 2016. Tidligere denne måneden slapp de sitt andre album, Wide Open, og alt ligger til rette for at konserten i morgen blir like bra som fjorårets Oslo-konsert.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele konsertprogrammet til Revolver her.

Cezinando: Union Scene, Drammen, 26. oktober


Vinneren av fjorårets Spellemannpris i kategorien «Årets Tekstforfatter» har gjort det igjen. Da han slapp sitt andre album, Noen Ganger Og Andre, for noen uker siden, konstaterte blant annet vår anmelder med følgende: «En triumf for låtskriving, som bør gjøre mange ydmyke».

Det er i forbindelse med slippet av dette albumet at han nå er på turné, hvor de fleste konsertene er utsolgt. Drammen-konserten er det fortsatt billetter igjen til, så her bør man kjenne sin besøkelsestid.


KJØP: Billetter til konserten.

Union Scenes øvrige konsertprogram.

Cezinando spiller på House of Foundation i Moss dagen etter, 27. oktober, og på St. Croix-huset i Fredrikstad dagen etter det, 28. oktober.


Sidsel Endresen og Stian Westerhus: Nasjonal Jazzscene, Oslo, 26. oktober 

Sidsel Endresen og Stian Westerhus fant sammen under Moldejazz for noen år siden siden. Det resulterte blant annet i Spellemannpris for platen Didymoi Dreams i 2012. To år senere slapp de også albumet Bonita.

Men som Nasjonal Jazzscene skriver på Facebook-arrangementet: «Sjekk ut platene, for all del. Kjøp to av hver! Men det er ikke til å komme fra at ekte improvisasjonsmusikk er best live, i skapelsesøyeblikket, når alt står og dirrer ytterst på kanten. Vi vet aldri helt hva vi får når Sidsel og Stian står på scenen, men det er slik vi vil ha det. Du også.»

KJØP: Billetter til konserten.


Fullt program på Nasjonal Jazzscene.


Shining + Aiming For Enrike: Sort og Blå Scene, Porsgrunn, 28. oktober

New York Times har kalt Shining «... a study in coordinated whiplash». Denne uka er de klare for å ta svartjazzen sin med til Porsgrunn (og Oslo på onsdag), hvor de skal spille musikk både fra tidligere plater, men også nytt materiale – som vil være å høre på det kommende albumet som slippes i første halvdel av 2018.

Med seg har de albumaktuelle Aiming For Enrike. 

KJØP: Billetter til konserten.


Rockeklubben i Porgrunns øvrige konsertprogram.


Shining spiller på John Dee i Oslo denne uka også, onsdag 25. oktober.

ARY: Parkteateret, Oslo, 28. oktober

I januar ble ARY kåret til årets norske nykommer av GAFFAs lesere etter at hun hadde sluppet sine første singelutgivelser og hatt stor suksess med hiten The Sea året før. Låten havnet også på en hederlig 41. plass da GAFFA-redaksjonen skulle kåre årets 50 beste låter i fjor.


Hun har med andre ord i løpet av kort tid blitt en av Norges mest lovende artister, og vi gleder oss til konsert på Parkteatret denne uka.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE