Nyhet

Bigbang røper store planer

Bigbang har solgt ut både Rockefeller og Sentrum Scene utallige ganger, og nå har tiden kommet for at bandet skal innta selve storstua i hovedstaden. Albumet «The Oslo Bowl» er ventet ute tidlig 2013, og tar bandet i en helt ny retning.

Når Bigbang returnerer med nytt album og den største klubbkonserten sin noensinne, så er det ikke helt slik vi er vant til å høre de norske rockeheltene. Siden starten for 20 år siden, og gjennombruddet med «Electric Psalmbook» i 1999, har Bigbang vært stødige leverandører av rock her til lands.

Denne gangen har de imidlertid henvendt seg til et par anerkjente norske folkemusikere, og albumet «The Oslo Bowl» skal etter sigende være et folkemusikkalbum. De som har bidratt her er ingen ringere enn Tuva Syvertsen og Erik Sollid fra Valkyrien Allstars, i tillegg til Sinikka Langeland. Albumet er ventet ute i løpet av første kvartal 2013.

Lørdag 20. april tar Bigbang med seg svenske Dungen og våre egne Kråkesølv og inntar Oslo Spektrum. Etter å ha solgt ut både Sentrum Scene og Rockefeller et utall ganger, og når bandet nå har laget et album som handler om Oslo, så var det på sin plass at bandet endelig tok steget opp til hovedstadens storstue.


Om det kommende albumet sier Bigbang-sjef Øystein Greni følgende i dagens pressemelding:

– Oslo er en by som har skapt mye vakker kunst om vonde følelser. Jeg tenker på Hamsuns «Sult» og Munchs malerier. Jeg tenker også på Joachim Triers «Oslo 31. august». Det er ikke noe vi Oslo-folk bør være flaue over, snarere tvert imot. Der bergensere med rette kan si at de bor i Norges vakreste by kan vi si at vi bor i byen hvor angst og fremmedgjøring blir til god kunst, utdyper Bigbang-sjefen.

Billetter til konserten i Oslo Spektrum er i salg fra torsdag 11. oktober.


ANNONCE