Nyhet

Norman Blake uttaler seg om I Was A King

Teenage Fanclub-frontmannen er fornøyd med utfallet av studiotiden på Sørlandet, og skryter av I Was A King på Twitter.

Norman Blake har tidligere i vår besøkt Norge og Egersund for å jobbe med det kommende albumet til I Was A King. Samtidig lar han lovordene om bandet strømme via Twitter.

– This I Was A King album that me and Robyn Hitchcock just worked on is totally brilliant. Listening to a test sequence now. So good. I could wax lyrical about it all day. Very talented people, skrev skotten tidligere i dag.

På spørsmål om hva Blake og Hitchcock har bidratt med på den nye skiva til bandet, røper han at duoen har produsert og bidratt med noe gitarspill. Det delvis Egersund-baserte bandet, under ledelse av frontmann og låtskriver Frode Strømstad (bildet) har lenge ytret en beundring for Teenage Fanclub-lederen. Da de slapp sitt selvtitulerte førstealbum i 2009, hadde de med en dårlig maskert hyllest i form av låta «Norman Bleik», som også ble spilt hyppig på radio.


Den engelske låtskriveren og tidligere The Soft Boys-medlemmet Robyn Hitchcock ga i fjor ut albumet «Tromsø, Kaptein» på Hype City, plateselskapet som I Was A King også tilhører.

Hitchcock og Blake har denne våren tilbrakt studiotid i Egersund sammen med Strømstad og hans bandkamerater, en gjeng som også innbefatter Harrys Gym-vokalist Anne Lise Frøkedal. Teenage Fanclub spiller i Norge i sommer, blant annet i Drammen og på Bygdalarm-festivalen i Øystese i Hardanger. I Was A King spiller på Visefestivalen i Egersund den 7. juli.

 


 

ANNONCE