Nyhet

Nå blir det mulig å trykke vinylplater i Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

Kan dette bidra til å få ned de lange trykkekøene for norske artister og band?

Til tross for, eller kanskje snarere på grunn av, at flere og flere sverger til vinylformatet kan ventetiden være lang for skandinaviske artister som vil gi ut sin musikk på vinyl. Altfor ofte havner de i lange køer i fabrikker i land som Tyskland og Nederland.

Tidligere i år kunne vi melde om at Spinroad Vinyl Factory slo opp dørene i Göteborg, som Skandinavias største vinylfabrikk. Nå kommer det konkurranse fra Egersund.


LES OGSÅ: Trodde heroinoverdosen kunne bety slutten for Foo Fighters.

Det er platebutikken Big Dippers magasin som melder at Frode Strømstad, kjent for mange fra I Was A King, har startet Coastal Town Records og skaffet fabrikklokaler i Egersund. Dette i samarbeid med blant andre trommeslager Arne Mathisen og egersunderne Jakob Frøyland, Frode Tingbø og Gunnar Lind.

— Vi har gjort en avtale med et lokalt trykkeri, med tanke på platecover og trykksaker, og vi er i dialog med blant annet en lokal attføringsbedrift om hjelp til å «assemble» platene, sier Strømstad til Big Dipper.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Fabrikken satser på å ha kapasitet på mellom 1.000 og 1.200 plater om dagen, og planlegger å åpne for eksterne kunder i oktober. Målsetningen er å operere med omtrent én måneds leveringstid, som er den samme leveringstiden som Spinroad Vinyl Factory i Göteborg opererer med. Dersom Coastal Town Records kan levere på det, vil det være gode nyheter for norske artister og plateselskaper som allerede er frustrert over lange leveringstider.


Coastal Town Records har allerede vært i kontakt med et utvalg norske plateselskap som driver med vinyl, og det meldes om entusiasme rundt prosjektet.

LES OGSÅ: Fay Wildhagen er tilbake.

Med økt konkurranse og nye vinylfabrikker i både Sverige og Norge kan det både bli bedre priser og kortere leveringstid for norske artister og band som ønsker å satse på vinylformatet.


ANNONCE