Albumanmeldelse

I Was A King: You Love It Here

You Love It Here - I Was A King

I Was A King

You Love It Here

En kjærlighetserklæring.

Jeg var en av mange som sto og måpte på visefestivalen i Egersund da I Was A King og Robyn Hitchcock framførte en bråte nye sanger der tidlig i sommer. De nye sangene vitnet om et musikerkollektiv som hadde kastet alle hemninger over bord. Konserten var en orgie i himmelstormende popmusikk. Det er deilig at den popekstasen vi var vitne til i konsertform på forbilledlig vis er overført til albumformatet, godt hjulpet av nevnte Hitchcock og ikke ukjente Norman Blake.

Fjorårets EP «Twilight Anniversaries» var spekket med musikalsk gull, og med nye popjuveler som «Eric», «Frozen Disease» og «Leave» er det absolutt ingenting som tyder på at Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedals direktelinje til popmusikkens ungdomskilde blir brutt med det første.

Platen er dyppet i honningflytende jinglejangle-godlyd. Et sted der oppe i rockehimmelen sitter garantert George Harrison og nikker anerkjennende til 12-strengerleken på «Hanging On» og melankolien på «Fire». «Food Wheels» er like uimotståelig i all sin snurrige lekenhet. Frøkedal får også mulighet til å skinne alene på den praktfulle nattevisen «Superhero».

«You Love It Here» er en 34 minutter lang enestående kjærlighetserklæring til popmusikken.


Opprett din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE