Nyhet

Teenage Fanclub mister viktig medlem

GAFFA.no - alt om musikk.

Uenigheter skal være grunnen til at han forlater bandet.

De skotske popveteranene i Teenage Fanclub går ut med den hyggelige nyheten om at de skal på turné – men samtidig annonserer de at de har mistet et ytterst viktig medlem.

De melder nemlig at Gerard Love forlater gruppen. Gitaristen og vokalisten, som var med på å starte bandet i sin tid, spiller sin siste konsert som del av Teenage Fanclub i november.


LES OGSÅ: Stor global festivalserie kommer til Oslo.

I en melding som er delt via bandets sosiale medier-profiler, skriver de blant annet dette:

«Etter diskusjoner som har pågått innad i bandet i flere måneder, har vi en trist og uløselig uenighet vedrørende om bandet skal fortsette med de planlagte turnéplanene, så etter London-konserten, vil Gerry forlate bandet, og Teenage Fanclub vil fortsette uten ham.»


Artikkelen fortsetter under Instagram-innlegget.

 

Announcement from Teenage Fanclub.

Et innlegg delt av Teenage Fanclub (@teenagefanclubofficial)


Teenage Fanclub ble startet i 1989 i Glasgow og var en viktig del av den skotske C86-scenen som samlet band som Primal Scream, The Jesus And Mary Chain og The Vaselines.

LES OGSÅ: Anmeldelse fra Findings: «Festivalen fikk ikke den verdige avslutningen den fortjente».


Bandet var inspirert av amerikanske vestkystband som Beach Boys, The Byrds og Big Star. Debutskiven fra 1990, A Catholic Education, hadde et ganske kaotisk bilde sammenlignet med de kommende skivene, som bedre representerer den melodiøse gitarpopen som kjennetegner bandets samlede produksjon.

Året etter slapp de albumet Bandwagonesque. En plate som fikk en overveldende mottakelse av kritikere og publikum – og den ble eksempelvis ranket som årets beste album av det amerikanske rocketidsskriftet Spin i 1991. Det bør legges til at det var Nirvanas Nevermind som var å finne på andre plass.

ANNONCE