Nyhet

GAFFA RockCruise

GAFFA, Roskilde Festival og DFDS Seaways arrangerer stort rockcruise fra Oslo til København – varm opp til festivalen med konserter og DJs på båten.

Søndag 1. juli forvandles båten Crown of Scandinavia til en flytende førfest til årets Roskilde Festival, og her spiller to av festivalens norske artister, 120 Days (bildet) og Sandra Kolstad. I tillegg til konserter vil det bli en chillout-lounge på soldekket og fest resten av kvelden med DJs.

Hvert år valfarter tusenvis av nordmenn til Nord-Europas største festival i Roskilde. Dette for å oppleve bruset fra 100,000 mennesker som samles for å få med seg omkring 180 av de beste livenavnene akkurat nå. Som fast samarbeidspartner gjennom en årrekke dekker GAFFAs redaksjon Roskilde Festival intensivt, og lenge har det vært et ønske å lage aktiviteter også utenfor festivalplassen. Samarbeidet med DFDS om et rockcruise passer dermed perfekt inn i denne strategien, og idéen om å seile fra Oslo og varme opp er spot on. Samtidig er det en miljø- og budsjettvennlig måte å reise ned på, noe som forhåpentligvis er tiltalende for de bevisste publikummere.

Den anerkjente elektrokvartetten 120 Days spiller en full konsert, og før det kan man få med seg den litt ferskere, men ikke mindre spennende Sandra Kolstad, som i år spiller på Roskilde for første gang.


Når Crown of Scandinavia letter anker i Oslo starter festen på soldekket, hvor DJ Kalle B fra Stella Polaris Soundsystem spiller fengende beats. Etter konsertene spiller GAFFAs norske redaktør Øyvind Rones ut i natten.

I tillegg til musikk, fest og kalde øl kan båten også by på et stort utvalg av deilige restauranter, gode shoppingmuligheter, vinsmaking, svømmebasseng, og en stor mengde frisk havluft på dekket.

En billett til GAFFAs Roskildecruise koster fra 729,- per person i en 4 sengs lugar tur/retur.


Om artistene:

120 DAYS:

Norske 120 Days fra Kristiansund spiller forfrossen, elektronisk mørkerock, som i et øyeblikk høres ut som Kraftwerk-hjembyen Düsseldorf på 70-tallet og Manchester på 90-tallet i det neste.


Nå er det ikke sånn at 120 Days overøser publikum med utgivelser, i stedet har bandets lyd fått lov til å gjære, blomstre og mutere. På «120 Days II» (oppfølgeren til debutalbumet fra 2006) beviser de at også elektronisk mørkerock godt kan ha en lang modningsprosess. Platen lover godt for et skikkelig rockrave fylt med laserlys, minusgrader og househypnose.

www.120days.no

SANDRA KOLSTAD:


Den norske elektropophimmelen har fått en ny stjerne – hun heter Sandra Kolstad, og har et imponerende godt grep om iskald elektronisk pop.

Norske og utenlandske anmeldere har for lengst forelsket seg i Kolstads futuristiske robot-disco, en sound som kjapt kan sende den kortklipte kvinnen rett mot internasjonal berømmelse veldig snart.

Kolstads musikk er avansert og kunstnerisk ambisiøs, men også med hooks og refrenger som krever fast plass i ditt hode.


www.sandrakolstad.com

DJ KALLE B:

Kalle B har i lang årrekke spilt på fester, klubber og events. Han er en av hovedpersonene bak chillout-arrangementet Stella Polaris som hvert år avholdes i flere danske byer, og samler omkring 30,000 publikummere.


DJ ØYVIND RONES:

Øyvind er aktiv i det norske klubbmiljøet, og driver selv klubbkonseptet Indieseksuell i Oslo. Til daglig er han redaktør for den norske utgaven av GAFFA.

For bestilling og mer informasjon: www.dfds.no/roskilde


Roskilde Festival: www.roskilde-festival.dk

ANNONCE