Nyhet

Ny Bransjevelter-lekkasje

Tre nye band føyes til Fysisk Formats Soundcloud-forsmak på den kommende samleutgivelsen.

Forrige fredag kunne vi tilby våre lesere første forsmak på plateselskapet Fysisk Formats kommende, sjuende «Bransjevelter». Disse samleutgivelsene presenterer nye band i stallen, låter fra kommende utgivelser på selskapet, samt band som er tilknyttet Fysisk Format gjennom deres distribusjonsselskap, Diger.

Samleutgivelsen slippes 7. juli, men allerede nå kan man høre seks av låtene på den kommende samleren.

Forrige fredag var det bandene Haraball, Livstid og Tremoro Tarantura som ble røpet som kommende bransjeveltere. Denne fredagen er det Umoral, Aristillus og The Good The Bad and The Zugly som lekker godlyd utover Internett.


Sistnevnte band har fått gleden av å være åpningssporet på den kommende «Bransjevelter»-utgivelsen, med en låt som kanskje eller kanskje ikke er en hyllest til det svenske punkbandet Brainbombs. Bandet har tidligere sluppet syvtommeren «Sitter fast i hælvete», og ble booket til å spille på årets Øyafestival.

Selv om bandnavnet deres påkaller assosiasjoner til et spritimportørfirma, er Høybråten-bandet Aristillus så definitivt inne på noe, tross sin unge alder. I 2010 slapp de sitt debutalbum, «Devoured Trees and Crystal Skies», ei plate som på mange måter speilet deres musikalske oppvekst, i form av å låne tungt fra band som JR Ewing og Snöras, men som også maktet å formidle noe nytt. Låten «New York» er fra deres kommende utgivelse. I juli legger bandet ut på en miniturné i Tyskland.

Umoral er en av Svein Egil «Zweizz» Hatleviks mange prosjekter. Ytre Enebakk-musikeren Hatlevik synes å nære en dragning mot det eksperimentelle, selv om han også blant annet har spilt sammen med black metal-band som Dødheimsgard, eksempelvis på deres studioalbum «666 International» fra 1999. I tillegg har han gitt ut skiver med Fleurety, hvor også Alexander Nordgaren er medlem. Fleurety debuterte i 1994 med EP-en «A Darker Shade of Evil», og deres foreløpig siste utgivelse – EP-en «Evoco Bestias» –kom i 2010. Som Umoral har Hatlevik gitt ut én selvtitulert EP: Den kom i 2007 og har et nokså legendarisk cover.


For å feire slippet av den syvende «Bransjevelter»-utgivelsen, inviterer Fysisk Format til sommerfest på Parkteatret den 7. juli. Her vil Aristillus, Nils Bech, Haraball, Dark Times og Le Corbeau spille live, i tillegg til DJs før, mellom og etter konsertene.

Lekkasjen kan også høres på WiMP, sammen med en del av de foregående «Bransjevelter»-utgivelsene.

Bransjevelter7: Part1 and 2 by TigerFysiskFormat


ANNONCE