Nyhet

John Olav Nilsen & Gjengen slipper ny plate

Deres tredje album kommer til høsten.

Bergenspoeten John Olav Nilsen og hans band slipper sitt tredje album til høsten. Det kan deres plateselskap, EMI, melde i et presseskriv i dag. Datoen for albumslippet er ikke klart, men på klassisk og diffust John Olav Nilsen-vis, loves det at albumet når butikkhyllene «når mørket senker seg etter sommeren».

John Olav Nilsen var siste aktuell i februar, da han samarbeidet med Nils Bech på singelen «Vinterkarusell». Singelen ble sluppet på Mikael telles «Opplett»-label, det samme selskapet som i 2008 slapp John Olav Nilsen & Gjengens første singel, «Diamanter & Kirsebær».

Sitt tredje album har Nilsen og bandet spilt inn i Duper Studios i Bergen, i samarbeid med produsent Yngve Sætre, som også produserte bandets to første album. John Olav Nilsen selv er ordknapp, og velger å forholde seg passiv til plateselskapets utspill.


– Dette har jeg ingen kommentar til, skriver John Olav Nilsen i presseskrivet.

Bandets forrige album, «Det nærmeste du kommer», ble utgitt i begynnelsen av april i fjor. GAFFAs anmelder Simon Christensen ga albumet tre stjerner.

– Den P4-vennlige publikumspleaseren John Olav Nilsen & Gjengen er laget av et spesielt stoff; en fullt ut autentisk eksentriker av en gategutt fra Bergen, som forsøker å fremstå som et sannhetsvitne på følelser og samfunnets bakside, selv om det langt på vei er et tvilsomt kunstnerisk produkt han har mellom hendene, skrev Christensen om Nilsen.


ANNONCE