Nyhet

Albumrykter og ny DVD fra Crosby, Stills & Nash

Ekstensiv dokumentasjon fra deres siste turné er i butikkhyllene nå – samtidig sprer ryktene seg om et nært forestående album.

Den amerikanske trioen bestående av David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash slo gjennom med sitt selvtitulerte debutalbum i 1969, samme år som de opptrådde på den legendariske Woodstock-festivalen, en opptreden som også inkluderte tilstedeværelsen til deres langt mer produktive venn Neil Young. De fulgte opp med klassiske album som eksempelvis «Déjà Vu» og liveplata «4 Way Street», og gjennom årene har trioen en rekke ganger demonstrert et sterkt politisk engasjement. De seneste årene har deres fokus vært USAs utenrikspolitiske linje, men emner som atomkraft har også vært et tema for bandets tekster og budskap.

De tre musikerne har gått inn og ut av samarbeid i alle år, som i tillegg til en rekke album har resultert forskjellige soloprosjekter og andre utspill. Nå har de tre herrene atter en gang forent krefter, og gir ut en live-DVD.

Innholdet på DVD-en er hentet fra årets turné, «CSN 2012», og vil inkludere en rekke av bandets klassiske hits, samt nye og uutgitte sanger. Dessuten inneholder DVD-boksen en sjelden liveutgave av «Suite: Judy Blue Eyes» fra debutplata, en DVD med tittelen «A conversation with David, Stephen and Graham» og intervjuer med både band- og crewmedlemmer.


Ved siden av å være aktuelle med denne DVD-en, går også ryktene om at trioen er på trappene med et nytt album. Til nettstedet musicrader.com, kom Stephen Stills som mer enn antydet at ryktene kan være sanne.

– Crosby, Stills & Nash vil komme med et nytt album før eller senere. Vi driver på i studio nå, og albumet har fått den foreløpige tittelen «Songs We Wish We'd Written». Vi startet prosessen med Rick Rubin, og selv om idéen var genial, funket det ikke helt, uttalte Stills noe diplomatisk.

Bandkamerat Graham Nash, derimot, ordla seg noe krassere.


– Etter å ha lagd album i nesten femti år, vet vi hva vi gjør. Det blir veldig spesielt å skulle fortelle Crsoby, Stills & Nash hva de skal gjøre. Du kan komme med forslag, men du kan ikke fortelle oss hva vi skal gjøre. Vi spilte inn låter i studioet Shangri-La i Malibu, og det var ikke en god opplevelse. David fortalte Rick at vi skulle spille inn «Blackbird» og en annen Beatles-låt, men Rick fortalte oss at plata kun ville inneholde én Beatles-komposisjon. David sa til ham at det kun kom til å være med én Beatles-låt om vi bestemte at det kun kom til å være med én Beatles-låt. Liksom, «hvem faen er han som forteller meg…». Det oppstod irritasjon allerede fra starten, fortalte Nash.

ANNONCE