Nyhet

Dobbel Mathias Stubø på vei

I slutten av april kommer Mathias Stubøs tredje album på under ett år, og det er i tillegg et dobbeltalbum. Idag slippes den første singelen, «Soon A Brighter Day» - se musikkvideoen og last ned låten gratis her nå.

Da Mathias Stubø debuterte med «Real Love Tastes Like This» i fjor var det få av de som lånte et øre til utgivelsen som greide å kontrollere sin begeistring. Oppfølgeren «1979» bekreftet kjapt at Stubø hadde kommet for å bli, og at kvalitet og kvantitet kan henge sammen. Nå er det nye albumet rett rundt hjørnet, og det har rett og slett blitt et selvtitulert dobbeltalbum. 

«Pur hodetelfonmusikk»

Singelen «Soon A Brighter Day» er første smakebit, og er i tillegg til å være tilgjengelig for gratis nedlasting, også blitt påspandert en lekker musikkvideo. Låten har Ida Christine Stein fra Audiovirgin på vokal, og bygger videre på uttrykket Stubø har etablert på sine tidligere utgivelser. GAFFA snakket med hovedpersonen, og det er mye nytt i vente med 2012-utgaven av Mathias Stubø.

– I 14-15-årsalderen hadde jeg en periode da jeg hørte utelukkende på progressiv rock og fusion. I høst hentet jeg frem mange av mine gamle prog-skiver igjen og lot meg på nytt inspirere. Denne skiva er full av innflytelse fra slik musikk både med tanke på form, bruk av instrumenter, arrangementer og lydbilde. Det var en veldig naturlig retning for meg å ta på denne plata.

– Dette er ikke en plate for dansegulvet. Jeg tror om DJs anstrenger seg vil de kanskje finne én eller to låter som til nød kan egne seg i et sett, men for det meste er dette pur hodetelefonmusikk.

Kommer til å bruke alt

I tillegg til å være kritikerrost nesten uten sidestykke i disse dager, så er Stubø mer produktiv enn de fleste. Og det er ikke akkurat simple låter som pumpes ut i et imponerende tempo

– Vel, å spille, komponere og produsere musikk er jobben min. Jeg setter meg ikke ned for å lage en plate, men komponerer hele tiden. Jeg jobber gjerne med fem-seks låtideer om gangen. Når jeg begynner å kjede meg med én ting går jeg bare over til noe annet. Noen låter starter som ideer jeg har jobbet med over lang, lang tid før jeg finner elementet som gjør at jeg helt uanstrengt kan gjøre låten ferdig.

Så selv om det kan virke som at Stubø lager låter og gir de ut med én gang, så er det ikke helt slik det fungerer. Det ser ikke ut til at han kommer til å gå tom med det første.

– Jeg har en million uferdige låtideer fra way back, så om jeg mangler inspirasjon i en periode pleier jeg å gå gjennom disse for å se om jeg får kick på noe. Jeg tror jeg kommer til å bruke omtrent alle de små ideene jeg har laget i løpet av livet mitt, men først når jeg er klar for det. Andre ganger er jeg så i sonen at jeg kan gjøre opptil fire låter fra en rå idé til ferdig produkt i løpet av en skoleuke. Av og til føles det som om inspirasjonen strømmer til meg helt uforstyrret. Uten å virke for pretensiøs. Som om låten allerede er ferdig i hodet mitt.

Som med «Soon A Brighter Day», den første singelen fra «Mathias Stubø». Sjekk den ut her:

 

ANNONCE