Konsertanmeldelse

Angel Olsen: Mono, Oslo

Angel Olsen

Mono, Oslo

Retro rockeromantikk holdt publikum i ånde.

Den amerikanske gitaristen, sangeren og låtskriveren Angel Olsen hadde solgt ut Mono i god tid før konsertstart tirsdag kveld. Godordene som fulgte hennes utgivelse Burn Your Fire For Your Witness fra tidligere i år, hadde åpenbart bredt om seg. Kveldens konsert skulle heller ikke gjøre dem til skamme.

Det aller meste av materialet Olsen og hennes band serverte et etterhvert ganske så andektig og lydhørt publikum var selvsagt hentet fra sisteskiva. I løpet av et effektivt knappe timeslangt sett fikk man faktisk så godt som hele albumet utfoldet.

Angel Olsen tar for seg fra hele den følsomme folk-rockhistorien. Fra referanser til femtitalls-country- og rockelegender, via 60-talls folkeblomster, 70-tallssyre og 90-tallets grønsjbølge. Alt gjort med nok nåtidig tilstedeværelse til at den tradisjonelle musikalske drakten ikke blir satt, men sitter desto bedre.

Gode melodier til tross, det som gjorde at publikum gikk fra å være oppmerksomt til å mot slutten være helt tyst lyttende, er hennes stemme. En vokal som både var hviskende forførende og nådeløst inkluderende i all sin rocke-bredde.

Hun sa ikke stort mellom låtene. Det kom et par takk, og bandet ble presentert etter at singelen High-Five kom som andre låt ut. Hun hadde likevel publikum i tale. Gjennom låter som blant annet High and Wild, Lights Out, Thiniest Seed, fra forrigealbumet og Sweet Dreams holdt hun Mono i et retro-romantisk rockegrep.

Til ordene "Say goodbye to you" i sistnevnte låt forlot så bandet scenen. Tilbake sto Angel Olsen, med et skøyeraktig alvor i ansiktet. Og dro til med tre gitardrevne sanger til virkelig å få gode drømmer av.

White Fire var nest siste låt. Konsertens lengste, i all sin episke enkelhet.

Lokalet gikk fra å være stille til å bli holdt i ånde. Det var bare hennes stemme, hennes ord, hennes gitar og en finstemt lengtende melankoli.

Deretter fulgte It May As Well som fikk avslutte en konsert fri for ekstranummer.

Kanskje kunne det vært skuffende. Men det var som det aller meste annet denne tirsdagskvelden. Det var mest fint.


Opprett din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE