Nyhet

Ny dokumentar om Led Zeppelin på vei

Den nye filmen om det ikoniske rockebandet skal også vises på kino.

Tilbake i 2019 ble det annonsert at en ny dokumentar om Led Zeppelin var på vei. I 2021 ble et utkast til dokumentaren, med tittelen Becoming Led Zeppelin, vist på filmfestivalen i Venezia. Siden den gang har det ikke blitt hørt så mye om arbeidet med filmen, men nå er det klart at Sony Classics kjøpte rettighetene og at den også vil bli utgitt på kino, ifølge Variety.

Ifølge nettstedet skal filmen skildre de første årene av bandet, fra medlemmene dannet gruppen til utgivelsen av albumet Led Zeppelin II.

Sony Classics kaller formatet en "hybrid dokumentarkonsertfilm", med opptak fra bandets konserter på Fillmore West, Atlanta Pop Festival og Texas Pop Festival i 1969, samt Bath Festival i 1970.


De eneste intervjuobjektene i filmen er oppgitt å være bandet selv, det vil si Robert Plant, Jimmy Page og John Paul Jones, sammen med John Bonham-intervjuer fra arkivet.

"Vi brukte år på å designe denne filmen for å oppleves på storskjerm med best mulig lyd," sa regissør Bernard MacMahon i en uttalelse, ifølge Variety.

Så langt er det ikke satt en utgivelsesdato.


LES OGSÅ: GAFFA ANBEFALER: Dead Movie Animals med nasjonalromantiske naturbilder på ny musikkvideo

ANNONCE