Nyhet

Legendarisk rockeband på TikTok

GAFFA.no - alt om musikk!

Fremtiden er her, til og med for Led Zeppelin. Nå har de laget en konto på TikTok.

Musikken til den ikoniske gruppens er nå tilgjengelig på det sosiale mediet TikTok, og deres egen konto ble opprettet 26. oktober. Følgerne kan blant annet forvente klassiske liveopptredener og annet videoinnhold.

Dette betyr også at alle brukerne på appen nå kan benytte seg av Led Zeppelins komplette diskografi, som strekker seg over mer enn 100 spor fra studio- og livealbum. Ikoniske låter som «Whole Lotta Love», «Stairway to Heaven» og «Immigrant Song», kommer nå tettere på den yngre generasjonen.

Led Zeppelin har solgt over 300 millioner plater verden over, og er det tredje mestselgende bandet i historien. Selv om gruppen bare hadde 12 år på scenen, ansees de i dag som en av innovative og innflytelsesrike bandene noensinne, og Led Zeppelin har blitt innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame og hedret med en Lifetime Achievement Award.


Gruppens fjerde og utitulerte studioalbum, allment kjent som IV, fyller 50 år den 8. november i år. Det er på denne platen den legendariske låten «Stairway to Heaven» er å finne. Albumet solgte over 37 millioner kopier, som det sjette mest solgte noensinne i USA.


Men det har ikke vært helt stille fra gruppens medlemmer, selv etter bandets brudd i 1980. Vokalist Robert Plant har blant annet hatt en lang solokarriere, og 19. november slipper han albumet Raise The Roof, et samarbeid med den amerikanske bluegrass-sangeren og violinisten Alison Krauss (som forøvrig har vunnet en Grammy 27 ganger).

Albumet blir duoens andre slipp sammen, etter Raising Sand fra 2007, og vil by på nye tolkninger av store og små artister. I august slapp de første singel «Can't Let Go», mens den andre singelen «High And Lonesome» ble gitt ut tidligere denne måneden.


LES OGSÅ: Björk lager album for deg som er hjemme til 22

ANNONCE