Nyhet

Mystery man på Led Zeppelin album identifisert

Brian Edwards, en forsker ved University of the West of England, kom over bildet ved en tilfeldighet under en auksjon. Etter litt graving klarte han å identifisere mannen.

I november 1971 ga Led Zeppelin ut sitt fjerde studioalbum, kjent som Led Zeppelin IV. Albumomslaget har et bilde av en eldre mann med skjegg som bærer en stor bunt med grener. Etter 52 år ser det endelig ut til at mysteriet bak omslagets opprinnelse er løst, ifølge New York Times.

Brian Edwards, en forsker ved University of the West of England, kom over bildet ved en tilfeldighet under en auksjon. Etter litt graving kunne Edwards bekrefte at bildet ble tatt på 1890-tallet og viser Lot Long, en 69 år gammel mann som jobbet med halmtak i Wiltshire, sørvest i England.

Men hvordan havnet dette fotografiet på det ikoniske albumomslaget? Ifølge legenden besøkte sangeren Robert Plant og gitaristen Jimmy Page en antikvitetsbutikk i Pangbourne, en landsby vest for London, hvor de kom over en farget versjon av fotografiet og valgte det som forsidebilde.

 

ANNONCE