Nyhet

Årets Miniøya-program er klart!

8. og 9. juni er det duket for den 13. utgaven av barnas egen festival i Tøyenparken. Miniøya har som mål å gi barna den beste kombinasjonen av konserter, forestillinger og aktiviteter.

Fra rock til hip hop, spellemenn og kasserolleorkester

Både små og store rockefans kan glede seg til å oppleve Norges råeste liveband, Kvelertak, som har valgt å legge sommerens eneste Oslo-konsert til Norges største barnefestival.

"Med sin rause og energiske rock er Kvelertak det perfekte bandet til å overraske og engasjere på Miniøya. Kvelertak er lekne og kompromissløse – akkurat sånn vil vi ha det!" - Laila Egeberg, Kunstnerisk leder i Miniøya


Hverdags-surrealisten Egil Hegerberg finnes i flere musikalske konstellasjoner enn noen kan telle, og i år er det den folkelige utgaven som skal få blomstre når Bare Egil tar med seg Spellemannslaget for å avslutte lørdagsprogrammet på Miniøya. Akkompagnert av Tuva Syvertsen og mestertrekkspiller Frode Haltli bys vi opp til både pols, reinlender og vals.

Miniøya tar del i markeringen av Oslos Byjubileum. I Tøyenparken skal vi ta pulsen av hva Oslo er – og hva kunst i Oslo er for barn og unge i dag. Festivalen ønsker å løfte fram Oslo som kulturarena, som mangfoldsarena og som et inspirerende og kreativt fellesskap. I den forbindelse skal en ny generasjon bli kjent med Lillebjørn Nilsens skattkiste av en katalog.

Til årets festival har vi bestilt et musikkverk hvor Thea & The Wild tolker Lillebjørn Nilsen. Lillebjørn er lyden av Oslo, og vi gleder oss til å høre Theas Bysommer og Barn av regnbuen sammen med Lakkegata Skolekor." - Laila Egeberg, Kunstnerisk leder i Miniøya 


På konserten til Rasmus og Verdens Beste Band inviteres det til verdens største kasserolleorkester, og Katarina Barruk leverer et magisk musikalsk univers formidlet på umesamisk. Programmet byr også på konserter med Embla and the Karidotters, Sløtface, Christine Sandtorv og Stjernetellerbandet, Makosir, Ingrid Jasmin, Sigrid Moldestad og Regndråpeorkesteret og Sarah Camille.

Flying Seagulls Norge ruller for anledningen den magiske sirkusbussen "Blåmåka" inn i Tøyenparken og skaper et eget område fylt med forestillinger, sirkuskunster, og lek gjennom hele helgen.

Selda Ekiz tar med seg laben sin til Miniøya for å gi publikum et eksperimentshow de sent vil glemme. Det blir disko og dans, Vitenshow med Dennis Siva og Stian Sandø, teaterforestillinger med Feil Teater og Plutselig Barneteater.


Publikum inviteres ut av skjermbobla og tilbake til en virkelighet hvor vennskap og lek vinner kampen om oppmerksomheten i hip hop forestillingen SkjermMeg?

I Fortellerteltet kan du leve deg inn i bøkenes verden, her får du blant annet høre Kokosbananas og godteristøvsugeren med Rolf Magne Golten Andersen, Der Agnes bor med Marit Larsen og møte Verdas rikaste tjuv sammen med Marianne Gretteberg Engedal.

Aktiviteter er også en viktig del av Miniøya, og i år fylles Tøyenparken opp med skatepark, hinderløype, graffitiverksted og mye mer.


Barna er sjefene 

Miniøya har lang tradisjon for å ha barn som festivalsjefer. I år er det Odin (10 år) og Maja (12 år) som har fått det viktige oppdraget. De har hatt i oppgave å være eksperter på hva barn og unge vil ha. Så er det kunstnerisk leder i Miniøya, Laila Egeberg, sin jobb å tilføre litt av det de ikke visste at de ville ha. For Miniøya skal også tilby den neste generasjonen kulturkonsumenter nye rammer og forventninger. Her kan du oppleve idolet ditt live for første gang, og samtidig bli introdusert for en musikksjanger du kanskje ikke har hørt på før.  

BILLETER FINNER DU HER:)


ANNONCE