Nyhet

De første artistene er klare for Pstereo 2024!

Pixies, Keane, Veronica Maggio, Susanne Sundfør, Kvelertak, Honningbarna... Det blir musikkmagi på Marinen neste sommer!

PIXIES

Hyllet som et av verdens mest innflytelsesrike rockeband, har de inspirert en rekke artister, fra Nirvana til Radiohead. Diskografien inneholder åtte kritikerroste studioalbum, inkludert det gull-sertifiserte “Surfer Rosa” og platinasertifiserte “Doolittle”. De siste årene har de gitt ut “Beneath the Eyrie” (2018) og “Doggerel” (2022). Med punkaggresjon og popmelodier som formet lyden av alternativ rock på nittitallet, fortsetter Pixies å tiltrekke seg fans fra flere generasjoner.

"Å booke Pixies er en drøm som går i oppfyllelse. Vi er kjempestolte over denne lineupen, som blir en skikkelig Pstereo-kombo av legendariske band, spennende nye artister og lokale talenter. Dette blir en festivalopplevelse av de sjeldne. Det merkes at folk er gira på festivalen, for billettsalget er allerede godt i gang. - " sier Festivalsjef Bård Flikke


KEANE

Britiske Keane feirer 20-års jubileum for deres kritikerroste debutalbum “Hopes and Fears”, noe de markerer med en remastret utgave av albumet og en verdensomspennende turné, og dette fører post-britpopbandet til Pstereo. Med den moderne klassikeren “Somewhere Only We Know” er det et historisk sterkt debutalbum som fortsatt er relevant og gripende 20 år etter utgivelsen. Bandet har solgt 12 millioner album over hele verden, med 'Hopes and Fears' som entrer listen over de 40 mest solgte albumene i Storbritannia gjennom tidene. De har turnert i over 40 land.

VERONICA MAGGIO


Vi tar publikums ønsker på alvor, og har sikret oss sveriges ubestridte popdronning, Veronica Maggio. Siden debuten og det store gjennombruddet i 2006 har hun blitt hyllet av journalister og fans, og har oppnådd en utrolig kommersiell suksess med sine syv kritikerroste album, alle multi-platina. Hun er den første svenske artisten noensinne som har fått over 1 milliard streams på Spotify.

SUSANNE SUNDFØR

En annen publikumsfavoritt vi får gjensyn med er  Susanne Sundfør, som sist spilte på Pstereo i 2015. For de som fikk oppleve henne da, ble det lett både årets ogkanskje tiårets konsertopplevelse. Siden den gang har hun hatt en helt eventyrlig artistkarriere med et spekter som spenner seg fra dempede folk-inspirerte låter til dansbare pophits. Gjennom en 16 år lang artistkarriere har hun levert både udødelige låter og uforglemmelige konserter, og stadig fortsetter hun å utfordre sine musikalske grenser.


KVELERTAK

Norsk rocks spydspisser i Kvelertak, kanskje Norges beste liveband, kommer også til Marinen! Kvelertak har det siste året spilt utsolgte konserter over hele Norge i sin "Krøterveg Te Helvete"-turne, og de skal fortsette i 2024. Bandet, som fikk æren av å avslutte fjorårets Tons of Rock, er et av de aller beste livebandene man kan se på en scene i dag.

Siden det selvtitulerte debutalbumet slo ned som en bombe i 2010 har Kvelertak befestet sin posisjon som norsk rocks spydspiss, noe utsolgte konserter verden over er et klart bevis på. De har turnert med giganter som Metallica, Converge, Gojira, Mastodon, Slayer og Anthrax, vunnet fire Spellemannpriser og er å finne på årets beste album-lister verden over hver gang de slipper en plate.


"Vi sender ut en publikumsundersøkelse hvert år hvor publikum kan si hvilke band de ønsker å se på Pstereo, og hele dette slippet er en booking for dem. Susanne Sundfør og Kvelertak er ekstremt etterspurt hos våre publikummere!"

HONNINGBARNA

Honningbarna kniver også om tittelen som Norges beste liveband, og skal forsvare denne statusen på Marinen. I løpet av sin intense karriere har Honningbarna sementert seg som en kraft å regne med. Etter fem album, Spellemann- og P3 Gull-priser, og hundrevis av konserter i inn- og utland, er de ikke bare et band – de er levende legender. De spilte sist på Pstereo som purunge i 2011 (!) og gjorde trønderne frelst av cellopunk!


CMAT

Det irske fenomenet CMAT vil bli en spennende opplevelse for mange. Hun pusher grensene for hva countrymusikk kan og vil være i 2023. Det er teatralsk og storslagent, med innslag av absurditet og humor, som gjør at CMAT er en artist vi føler vi har kjent lenge. Hun er nå en av ti utvalgte stjerneskudd som kjemper om tittelen BBC Radio 1’s Sound of 2024. Tidligere vinnere av denne utmerkeles er blant annet Billie Eilish, Dua Lipa, Lady Gaga og The Weekend. Dette viser både enorm anerkjennelse og enormt potensial, og vi er dødsspente på å følge med på hva den unge iren finner på videre.

BOMBAY BICYCLE CLUB


Også Bombay Bicycle Club spiller eklektisk indiepop som blir perfekt en sensommerkveld på Marinen. Det britiske bandet har spilt sammen siden de var 15 år gamle. At de nå knapt er i trettiårene og likevel blant de de mest oppfinnsomme, pågående og, muligens, innflytelsesrikte britiske gitarbandene fra sin generasjon, sier mye om deres evne til å fornye seg. Men det taler også til bandets unike øre for melodi, og til mesterlig bruk av den. Bombay Bicycle Club er en indie-juvel, som ikke har fått nok oppmerksomhet her til lands, og det må det gjøres noe med. 

ANTI-LAM FRONT

Det ville heller ikke vært Pstereo om vi ikke plukka litt i vår egen hage, så Anti-Lam Front, som nå er aktuelle med sin tredje fullengder. Det er skatepunk som lefler med hardcore og poprock, men hovedsakelig lyden av nittitalls-California som dominerer tolv spor med delvis ukvalifisert samfunnsdiagnostikk.


EA OTHILDE

Tredje scene (Hagescenen) skal heller ikke stå tom, så vi har fisket fra øverste hylle og fått på plass Norges nye indie-yndling Ea Othilde, som har imponert stort det siste året med sin skjøre soveromspop.

ANAKIN JUSTIN


Til sist er lokalhelten og multitalentet Anakin Justin som presenterer Trøndersk storhet i ny form. Det lover godt for dansing og henda-i-været-stemning under Pstereo 2024!

ANNONCE