Nyhet

GAFFA ANBEFALER: Die Honigkinder sind unschlagbar

889 dager har gått siden forrige utgivelse. Idag har Honningbarna endelig gjenoppstått med en instant ceritified hood-classic, "Heute ist mein tag".

Sparing i kundeklubber, mellomledere i DNB og, så klart, Jesus. Honningbarna er tilbake i all sin prakt. Den nye singelen, "Heute ist mein tag" (det er min dag på norsk), er første utgivelse siden Honningbarna i 2022 slapp anmelderfavoriserte og Spellemann-vinnende Animorphs.

LES OGSÅ: Albumanmeldelse, Animorphs - "En kalkulert fist i været"

Etter å ha fortjent svevet på all himmelmedfart fra forrige punk-maktdemonstrasjon, har Norges beste liveband bestemt seg for at tiden har kommet for å igjen frelse ventende fans med ny musikk.


Sounden flagrer i vinden med støyete tromme-mix, nevrotiske saxofon-samples og dundrende disortion-bass, med en tysk eurodance-referanse i front (Blümchen, anyone?). Edvard Valberg gauler karakteristisk om samfunnsaktuelle temaer pakket inn i hårfine metaforer og tidvis ubegripelig dialekt/talefeil, med udiskuterbar autoritet. Nøyaktig hva låta handler om skal jeg komme til bunns i så fort jeg har tatt meg tiden til å tyde mesteparten av ordene.

I følge presseskrivet er dette starten på enda et nytt eventyr, hvor Heute ist mein tag bare er begynnelsen. Igjen skal det bli album; også denne gangen i kompani med Animorphs-produsent Erlend Mokkelbost.

Er ikke bare-bare å følge opp sin (så langt) aller beste utgivelse med en låt som føles like nyskapende og fresh som den kvalitetsmessig føles som en nok en topp på en allerede ragende kransekake. 


ANNONCE