Nyhet

Russisk mann fotograferte verneobjekter i Sverige - arrestert på festival

En utenlandsk statsborger er varetektsfengslet, mistenkt for å ha fotografert verneobjekter i Sverige. Ved pågripelsen var han i beruset tilstand på en festival i Karlskoga.

Ifølge Aftonbladets opplysninger dreier det seg om en russisk statsborger i 40-årene som er mistenkt for å ha fotografert verneobjekter rundt om i Sverige. I følge verneloven er det forbudt å fotografere, avbilde, beskrive eller måle verneobjekter, derfor er han nå varetektsfengslet, mistenkt for lovbrudd av Örebro tingrett.

Ved pågripelsen var han på en festival i Karlskoga da en politipatrulje oppfattet mannen som beruset. Dette førte videre til at han ble mistenkt for å ha brutt knivloven da det ble oppdaget at han var bevæpnet med kniv. Da han manglet identitetspapirer, ble det også foretatt husransaking på hotellrommet der han bodde. Da ble det oppdaget at han hadde fotografert verneobjekter på sankthansaften i Sundsvall og i slutten av mai i Stockholm, og  en drone ble også funnet.

– Jeg kjenner til saken, men det er Politimyndigheten som leder forundersøkelsen, så jeg må henvise alle spørsmål dit, sier Säpos pressetalsperson Karin Lutz til Aftonbladet.


Mannen nekter for straffbar handling, men innrømmer at han har tatt bildene.

LES OGSÅ: Eminem bekrefter utgivelsesdato for nytt album

ANNONCE