Nyhet

LES NÅ: Marcus & Martinus kødder med alle - har skrevet åpent brev

Marcus & Martinus avslører bakgrunnen for “pausen”

Det førte til mange reaksjoner når hele Norges pop-tvillinger Marcus & Martinus postet et kryptisk innlegg instagrammen sin hvor det stod "Unnskyld<3 Vi er veldig lei oss, og følger vi ikke har noe valg. Gjennomfører turné, men vi må ta en pause fra sosiale medier".

innlegget la naturligvis opp til stor nysgjerrighet. I kommentarfeltet var alle desperate på å finne ut hva i alle dager som hadde skjedd. Til dette svarte tvillingene med en kommentar som sa "- ønsker ikke gå nærmere inn på bakgrunnen for pausen. Både familien, og våres helse, er bra. Spekulasjonen rundt vår mor stemmer ikke. Takk for all kjærlighet i kommentarfeltet,".

Dette førte til stor frustrasjon og mye ryktespredning. Hadde noen dødd? Hadde en av gutta fyllekjørt? Den merkelig alvorlige posten ble blant annet humoristisk tatt på kornet av IG-kontoen bransjamemes:


 


Nå har omsider boblen sprukket. Det hele var et stunt. Her er artistenes offisielle brev angående innlegget som ble sendt til GAFFAs innboks:

Unnskyld for at vi ikke har skapt skandaler
(Av: Marcus og Martinus Gunnarsen) 

"Hvorfor må det være slik at negative hendelser skaper artister og kjendiser? Må vi som
artister gjøre noe kontroversielt, ulovlig eller galt for å få oppmerksomhet og anerkjennelse for det vi driver med?


Vi håper ikke det. Men tror det kan ha stor påvirkning. Rus, sexskandaler og fyllekjøring
I oktober 2023 gjestet Stig Brenner, Christine Danckes podkast. De to snakket om hvordan man som artist eller kjendis får mer positiv oppmerksomhet ut av en negativ hendelse. En hendelse som ofte har skapt kontroversielle overskrifter og som videre fører til økt oppmerksomhet, anerkjennelse og mersalg. At ikke det er nok å være seg selv. Vi kjenner oss godt igjen i dette bildet.

Både i Norge og utlandet har vi sett mange negative overskrifter. Alt fra tyveri, fyllekjøring og sexskandaler til enda mer kontroversielle handlinger som kvinnefiendtlige uttalelser og rus. Til og med vold har noen kommet unna med, med æren og karrieren i behold. Er det dette som skal til for å lande suksessfulle comeback?

Eller overgangen fra rollen som barnestjerne til voksen artist? Vi håper ikke at vår lidenskap for musikk og underholdning krever at vi endrer våre verdier eller skaper skandaler. Men vi tror det kan ha en stor påvirkning.  


Det er flere eksempler både i Norge og internasjonalt hvor skandaler senere har skapt aksept blant medier og fans. Og videre, økte strømmetall og følgere. Vi ser det også i sosiale medier. Hvordan ulike profiler strekker seg lengre, og lengre for å skape overskrifter gjennom kontroverser. Det er som om det trender en slags sosial aksept i samfunnet hvor vi liker å se noen falle for så å være med på å bygge en felles suksess videre. Først hate. Så ta del i det positive.

Hva skjedde med å bare være seg selv og at det var godt nok? Og hva med ansvaret vi har som forbilder, som artister og som profiler i sosiale medier? Vi har stått overfor mange valg og vanskelige situasjoner i vår karriere - helt fra gjennombruddet vårt i MPG-junior som 10-åringer, gjennnom ungdomsårene, til nå å være voksne. Press utenfra og fra musikkbransjen har flere ganger satt identiteten vår på prøve.

Med støtte fra hverandre, familie og fans har vi klart å stå trygt. Vi har stått i valget om å drive med musikk, og ikke la karriere og antall likes være drevet av skandaler. Men, vi har også følt at vi kanskje må gjøre noe annerledes. Trigge fans, media og samfunn med noe
kontroversielt. Kanskje sette både dem og oss selv på prøve. 


Mandag 8. januar meldte vi at vi tar en pause på sosiale medier, hvor vi skrev:
«Unnskyld. Vi er veldig lei oss og føler vi ikke har noe valg. Gjennomfører turné, men tar en pause fra sosiale medier».

Det satt virkelig fart på henvendelser fra media og kommentarfelt. Ryktene om skandaler og dødsfall florerte umiddelbart. Men, det eneste vi ønsker å si unnskyld for er: At vi ikke har blitt tatt for å bruke dop, blitt arrestert for et tyveri, blitt tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand, blitt avslørt i en sex-tape, blitt anmeldt for en voldshendelse, skapt en stor skandale, eller brutt opp og gått hvert til vårt.

Vi kommer aldri til å beklage for at vi er oss selv. Det bør ingen. Å ha en drøm om å være
artist, kjendis eller influencer skal ikke måtte gå på bekostning av sunne og trygge valg. Vi er ikke feilfrie, og kommer sikkert ikke til å være det gjennom livet. Men én ting er sikkert, vi vil fortsette å være Marcus & Martinus, også som voksne. Vi ønsker ikke å skape skandaler i overgangen mellom ung og voksen for å holde oss relevante.


Vår lidenskap er musikken, og det er musikken vi skal fortsette å være kjent for. Og ja, kanskje meldingen vår i sosiale medier kan anses som et hint om en skandale eller et
forsøk på det. Det er helt sikkert delte meninger om det, og det er helt greit. Det er jo både litt kjedelig og kontroversielt å si fra og snakke høyt om det man mener. I beste fall kan vi løfte blikket og akseptere hverandres valg i enda større grad for den man er, eller velger å være.

 

ANNONCE