Nyhet

Ny bok om Karpe

Journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam har hatt fri tilgang til Chirag, Magdi og hele Karpe-maskineriet gjennom 2022. Resultatet er boka «Hjertet i to».

Nå kommer Karpes svært suksessfulle år i bokform. 

– Boka er et tidsdokument fra det kaoset 2022 har vært, forteller Karpes Magdi om boka som er skrevet av journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam. Han har fått innpass i det innerste teamet rundt Chirag og Magdi i seks måneder.  

– Det har føltes veldig lett å stole på Yohan. Han ble en naturlig del av gjengen umiddelbart, og plutselig hadde han hengt på i et halvt år, forteller Magdi videre.


Yohan Shanmugaratnam har vært med på turnébusser, møter og fester og hatt en rekke samtaler med Magdi og Chirag om kunsten, livet og musikken. 

– Teksten Yohan skrev om «Baraf» i vinter, var en sterk opplevelse. Det var ikke bare vi, men en hel generasjon med barn av fremmedspråklige som følte seg sett, sier Chirag om Yohans kommentar i Klassekampen.

Denne kommentaren skulle bli startskuddet for boka «Hjertet i to». 


– Jeg har hatt samtaler med Chirag og Magdi om temaer jeg selv er opptatt av: identitet, flerkultur, utenforskap og inkludering.

Det forteller forfatteren selv om boka i et presseskriv.

– Jeg har også blitt kjent med menneskene rundt dem, folk som ellers pleier å holde seg i kulissene, men som er uunnværlige i Karpe-maskineriet, forteller han. 


Boka behandler ifølge forlaget en tematikk som har vært viktig for Karpe gjennom hele karrieren, og som ble spesielt tydelig med Omar Sheriff. Yohan skildrer blant annet Chirag og Magdis uro over foreldrenes utenforskap og aldring. Foreldrenes dødelighet får en ekstra sårhet siden de er den viktigste broen til kulturen som har vært med på å forme duoen. 

Boken lanseres 24. oktober på Bonnier forlag. 

ANNONCE