Albumanmeldelse

Karpe Diem: Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden

Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden - Karpe Diem

Karpe Diem

Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden

Et noe mørkere skråblikk.

 

I 2010 satte Karpe Diem en ny standard med «Aldri Solgt En Løgn», et album som fortjent gjorde dem til årets spellemenn i fjor. På «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» står skråblikket på det norske samfunnet ved lag, om enn i en noe mørkere form.

På den ene siden finner vi dempede pianobaserte låter som «Spis din syvende sans», der Chirag rapper; «Jeg er på et sted mellom pupper og foreldra mines kultur». På den andre har vi å gjøre med et knippe upolerte, basstunge bangere, representert ved hiten «Toyota'n til Magdi» der hovedpersonen proklamerer «Kunne kjøpt classy men måtte kjøpe classic / Kunne kjørt fancy men valgte å lønne bandet mitt».

De tekstlige og musikalske ytterpunktene har det ærlige og alvorlige uttrykket til felles, som bindes sammen av flere faktorer - 22. juli-referansene på «Sakte film» og «Påfugl», det solide arbeidet til de svenske produsentene Astma & Rocwell, og ikke minst utmerkede gjestebidrag fra blant andre Yosef («Påfugl») og Truls Heggero («Helseguru»). 


Opprett din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE