Nyhet

— Det er gøy at musikkvideo blir tatt på alvor

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå er vinneren av Kollisjonsprisen kåret.

Kollisjonsprisen er en ny musikkvideo-pris som ble delt ut for første gang i år på den internasjonale filmfestivalen Oslo Pix.

LES OGSÅ: STOR BILDESERIE: Miniøya 2018.


Arrangørene fikk tilsendt 175 påmeldte musikkvideoer, og en jury skrelte først disse ned til 13 finalister.

— Viktig å ha arenaer utenfor internett

På listen fant vi blant annet Iffy Orbits Slow Times, No 4s Oslo Forteller, Frida Ånneviks Gutt, Daniel Kvammens Som om himmelen revna og Mae og Chirags Loff. Det var sistnevnte som til slutt stakk av med prisen.


Regissør Eivind Landsvik tok imot prisen sammen med Andreas Bjørseth, Kristin Stubberud og Morten Aasdahl Eliassen (Mae).

Artikkelen fortsetter under videoen.


— Det var veldig stas å se og få vise frem musikkvideo på Kollisjonprisen. Det er gøy at musikkvideo blir tatt på alvor og viktig å ha arenaer utenfor internett hvor de kan vises og folk kan møtes. Tusen takk til alle som stemte på oss, sa han etter prisutdelingen.

Nytt prosjekt

Ifølge pressemeldingen markerer Kollisjonprisen «startskuddet for et bransjerettet prosjekt, der musikk- og filmbransjen sendes på kollisjonskurs».


Kriteriene for nominasjon var at artist, regissør eller video måtte ha tilknytning til Østlandet og at videoen måtte være lansert i perioden 15. mai 2017 til 15. mai 2018.

LES OGSÅ: Norgesaktuelle Eminem får kritikk etter konsert.

Juryen bestod av representanter for Østnorsk filmsenter, Viken Filmsenter, MØST – Musikknettverk Østlandet, Østafjelske kompetansesenter for musikk, samt journalist Einar Aarvig og prosjektleder for Kollisjon-prosjektet Ola Martin Fjeld.


Filmene ble vist på Oslo Pix i forrige uke, og det var publikum som til slutt stemte fram vinneren.

ANNONCE