Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – Norges Tame Impala

Atter en mandag, atter en GAFFA-tape. Hør den beste nye musikken i én spilleliste.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon.

Sjekk ut våre utvalgte anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 25 øvrige låtene som ligger på «Ukens GAFFA-tape». Denne uken kan du blant annet få med deg albumaktuelle Linni, ny låt fra Benedikts kommende album, Rambow, Kniv & Gaffel, Flame Princess og det unge pønkbandet The Plague. Se hele listen nederst i saken, og les om våre fem utplukkede anbefalinger under bildet:

Foto: Douglas Dare
Foto: Douglas Dare


Ultraflex - Ultrasex
Hot and steamy, rosa og dreamy. Den norsk/islandske duoen har kommet med sitt andre album, Infinite Wellness, etter det heseblesende Visions of Ultraflex, og det er mer av det gode, det svette og det drømmende. Låta «Ultrasex» er deg i et tomt rom, en spinnende discokule, masse sløy funk og lys som spiller i takt med hvordan kroppen din beveger seg til de lett forglemmelige tekstlinjene som ikke trenger betyr noe som helst. Det er futuristisk og smart klubbmusikk, der like deler 80-talls synthpop, italiensk disco og tysk filmmusikk ømt blåser i ørene slik en varm sommerbris føles. Satan, dette var kult!

– Hannah Kleiven

Whammyboy - Friendzone
Norges Tame Impala har med «Friendzone» laget pop for den erfarne, dansemusikk for klubbmenneskene og catchy hooks til den som liker den slags. Låta er blå og svevende, chill og fengende, og det er vanskelig å ikke synge med. Mossingen har etablert seg fort på alt-pop scenen, og fortsetter å bevise at han er her for å bli. Kjipt å bli friendzoned, men heldigvis blir det god musikk ut av det. Med denne låta er jeg klar for å danse vekk alle bekymringer, og det - det liker vi. 


– Hannah Kleiven

Contour - At All
Hvor lik er jeg på en løk? 27-åringen Khari Lucas debuterer på Touching Bass sitt plateselskap, og trer ut av Sør-Londons inkubator for musikk som dedikerer seg til kunstformens grensesprengende, tøyende og bøyende potensiale. På albumet Onwards! smir Contour helthetlig sammen smooth jazz og hiphop, og i selvinnsiktens treffende kritikk peker han ut hvor mye av den vi er bare er en samling av drypp fra andre. Hvor er kjernen?

– Ellisiv Sunde Myrva

Thea & The Wild – The Moment
Med sin tredje og helt ferske plate kan Thea & The Wild skilte med enda bedre låtskriving enn tidligere – og da er det bra. Albumet er spilt inn i et blomsteromringet anneks sammen med samboer Cato Thomassen i Madrugada. Resultatet er en poppet countrygaze som dufter av den type planter som overlever årstid etter årstid. «The Moment» er en av disse. 


– Geir Magne Staurland

J-Zino, Larsiveli – Tracksuit
Noen ganger er kompromissløs repetisjon akkurat det en hiphop-banger trenger. Slik er det når J-Zino og Larsiveli teamer opp på «Tracksuit». «De som leker soldater stikker når krigen starter». Det er enkelt og deilig effektiv gaterap med strofer som slår deg i trynet. 

– Geir Magne Staurland

 



Hør og følg spillelisten under:

ANNONCE