Artikkel

Ukens GAFFA-tape: Enorm debut!

Ny uke, ny musikk. GAFFA-tape vet hva du skal lytte til.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. 

Denne gangen har vi å gjøre med to enorme debutsingler i post-punkland fra Socket Suicide og Raging Lines. Samtidig viser Hajk-vokalisten Sigrid Aase (nok en gang) at hun er vidunderlig også som soloartist med et helt flunkende ferskt album. 

Vi har også med skjør og skranglete perle fra bergensdebutantene i Flanell, sammen med mer etablerte artister som Thaiboy Digital og Ojerime. Les mer om alle disse artistene under!  

Blant de 24 låtene som ikke er omtalt her i spalten er det flust av annen spennende musikk verdt å legge sin elsk på, blant annet artister som Dr. Woods og HawwanThe HurtSilvana Imam, Artigeardit og Lamin, Kode.59, Pogo Pops, UltraflexSondrey og Omar NoirTØFL, Fabeldyr, NatnaelWillbornMelis og en rekke andre. 

Sigrid Aase – Come Closer

Hajk-vokalist Sigrid Aase debuterer som soloartist med et helstøpt pustende album. Tittellåta «Come Closer» broderer et lavmælt lydbilde som skriker less is more - i den beste mening. I en øm og akustisk dominans av fingerspill og vokalharmonier, ulmer elektroniske grep; hverken påfallende eller forstyrrende. Aase har, med produsent Hanne Hukkelberg, skapt musikk som beviser tilbakeholdenhetens styrke - som vil mye, og med få grep evner nettopp det.

– Saga Eline Jonsson Hoff, GAFFA-kritiker

Raging Lines – Too Dramatic, Too Paralyzed

Absolutt alt med denne debutsingelen er så stilrent og ekte post-punk som du kan få det, fra produksjon, til bassgangen, riffet, trommene og ikke minst den dype vokalen til Sondre Thomassen Thorvik. Dette er så grov sjangerbeherskelse at man ramler av stolen og mistenker prosjektet Thorviks Raging Lines for fusk i form av en tidsmaskin. 

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Socket Suicide – Soccer Mum

Der Raging Lines leverer pur post-punk som tatt ut av det tidlige 80-tallet, kaster Socket Suicide seg over sjangeren etter den har fått seg en moderne vask. Bassriffet er det samme, det samme er de loop-aktige trommene, men lyden har fått seg en solid dreining mot britpop og en deilig dose fuzzrock. På toppen av det hele er låten så fengende at den like gjerne kan gå under parolen poprock.

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

Flanell – Brente Broer

Bergensbandet Flanell debuterte nylig med denne enkle indie-pop-perlen. Den rå og skranglete miksen av rockens treenighet (bass, trommer, gitar), toppet med en erkebergensk vokal, vekker assosiasjoner til forgjengere som Razika og Hvitmalt gjerde. Låten følger en sjangeroppskrift satt i stein, men bandet krydrer den riktig og godt med lekent gitarspill, en bridge som lugger i de riktige hårstråene og noen sympatiske koringer i refrenget. Stemmen til vokalist Christina Flood er både tøff, avkledd og troverdig når den ber deg om å «bli litt til!». Tematikken er velkjent, men teksten er også velskrevet, især åpningslinjen «brente broer, men eg kan svømme over så langt armene mine tåler». Ingenting er som en god klisjé. Håper det snart kommer mer!

– Jørgen Engebret, GAFFA-kritiker 

Thaiboy Digital – I'm Fresh

Thaiboy Digital har de siste ti årene gjort seg bemerket som en av de mest innovative og underholdende artistene rapsjangeren har å by på. I denne temposterke, hyperaktive Whitearmor-produserte perlen viser han nøyaktig hvorfor. Over et uendelig lag med synther, UK drill-inspirerte trommer og en intenst rastløs 808-bass gauler legger Thaiboy helhjertet ut om hvor freshe han og resten og Drain Gang faktisk er. Latterlig, ja, men både fengslende og festlig også.

– Endre Holm Vassenden, GAFFA-kritiker

Ojerime – Alarming

Sør-London-artisten Ojerime serverer insomnia-RnB på sitt aller beste. På «Alarming» får vi likegyldig og ektefølt på én og samme tid, over en mild trapbeat som får vokalen til Ojerime til å skinne gjennom. Med en klar historiefortelling om red-flags og tilbakelent levering blir låta perfekt for din blå-mandag, men den er også så mye mer enn bare det.

– Stefanos Yowhannes, GAFFA-kritiker og artist

HØR OG FØLG SPILLELISTEN:

ANNONCE