Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – Er dette årets beste låt?

Atter en mandag, atter en GAFFA-tape. Hør den beste nye musikken i én spilleliste.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og satt sammen av vår redaksjon.

Sjekk ut våre utvalgte anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 25 øvrige låtene som ligger på «Ukens GAFFA-tape». Denne uken kan du blant annet få med deg albumaktuelle Charlotte Dos Santos, et av høydepunktene fra Von Augusts remix-utgivelse, låten som ikke fikk plass på LP-en til Sondre Lerche og Hudkrefts siste singel før albumet er på plass. Artistlars, Jouska, Bendik Brænne og Bugge Wesseltoft er også å finne i rekkene.

Se hele listen nederst i saken, og les om våre fem utplukkede anbefalinger under bildet:


Foto: Rumi Baumann
Foto: Rumi Baumann

Kristi Brud – Spiller ingen rolle
«What do I think of her? I don’t think of her», sa Whitney Houston da hun i et intervju ble konfrontert med hennes forhold til Mariah Carey. Feiden mellom dem var beryktet i sin tid, dog aldri bekreftet av noen parter. Noen som er langt mindre interessert i å vende det andre kinnet til, er «nykommerne» Kristi Brud. Plateselskapet introduserer den første låten, fra blant annet de fire tidligere medlemmene i Hjerteslag, som «lyden av ekte, bankende hjerteslag» – Er dette årets beste låt? Gitarrock fra tunge sinn i et arrangement som nærmest hovner opp av sin egen smerte. Krasse strofer dominerer den nesten seks minutter lange låta, med linjer som «personlighet fra en selvhjelpsbok». Det er latterlig trist, på den aller beste måten. Man kan vel si det sånn at det ikke er «Hjerteslag» sin nye låt som er listet denne uken. 

– Ellisiv Sunde Myrva


Panic Shack – Meal deal 
Hvem faen tar melken først i tekoppen? Det gir i hvert fall det walisiske punkbandet Panic Shack «the ick». De gir også uttrykk for den bunnløse irritasjonen med lightere som forsvinner gang på gang og blikk som fester seg andre steder enn ansiktet. Det er helt sant, ganske tullete og veldig rett på sak – den nye låten «Meal deal» er intet unntak. Når vokalisten setter grensen ved sushi fra supermarkedet, er jeg solgt. 

– Ellisiv Sunde Myrva

Fangst – Krig på Tjuvholmen
Over et umiddelbart spikret fast i hjernen-riff, åpner den relativt softe låten seg som noe som minner om de beste bangersene fra Cage The Elephant sine første album. Melankolivarme flyter ut av harmonien i refrenget, som sammen med riffet manifesterer at dette blir en gjenganger på øret. Vokalen er rå, sliten og overbevisende. Og formidler en kjærlighetslåt sydd sammen av krigsmetaforer. Teksten går: «Krig på Tjuvholmen, mellom dæ og mæ / Stillingskrig fra helvete» og «Østens invasjon / Av min emosjon». Sterke metaforer, men dette skal ikke være et klissete band. 11. november slipper Fangst debutalbumet Føniksinstituttet. «Krig på Tjuvholmen» er tredje singel som slippes i forkant. Kanskje blir det høstens høydepunkt.


– Jørgen Engebret

Tape Trash – Not Going Home
Dette er den mest Mew-aktige låten et norsk band noen gang har laget. Selv om det starter litt tyngre og mindre silkemykt, flyr låten etterhvert av gårde på danskenes karakteristiske og himmelsvevende vis. Tape Trash lyder symfonisk, barnlig og latterlig medrivende på dette 3.34 minutter lange pop-eposet som kun holdes på bakken av de tunge trommene.

– Geir Magne Staurland


Anna Soleil – Beauty of Love
Et eldgammelt piano og en sjelfull, egen vokal er alt som skal til når man har stemmen og den lysende låtskriverevnen til Anna Soleil. Hun drar på storheter som både Ane Brun og Agnes Obel når hun tar oss gjennom den nattasang-ete kjærlighetslåten «Beauty of Love» – en låt så naken og minimalistisk at også stillheten blir et instrument.

– Geir Magne Staurland


ANNONCE