Nyhet

Derfor blir dette huset fredet av amerikanske myndigheter

GAFFA.no - alt om musikk.

Tro det eller ei, men dette huset har en essensiell plass i moderne musikkhistorie.

Denne helgen kom nyheten om at Johnny Cash sitt barndomshjem i Dyess, Arkansas, har blitt inntatt The National Register Of Historical Places i USA. Det skriver Rolling Stone.

Huset vil nå stå oppført som «Farm No. 266, Johnny Cash Boyhood Home» i registeret.


LES OGSÅ: Kronikk: «En blikkboks til besvær».

Det var Arkansas State University, som betalte 575.000 amerikanske dollar (ca. 4.6 millioner norske kroner) for å kjøpe og pusse opp huset, som leverte inn søknad om å komme med i The National Register Of Historical Places tilbake i desember. Men de fikk da beskjed om at søknaden måtte fokusere mer på husets betydning når det kom til Johnny Cash.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Magasinet skriver videre at minst to av låtene til Johnny Cash var basert på hans opplevelser i Dyess; Five Feet High And Rising og Pickin' Time.


— Den første søknaden innehold mye informasjon om Cash og hans familie og trengte bare litt justeringer for å kunne rettferdiggjøre innlemmelsen, uttalte historikeren James Gabbert i The National Register Of Historical Places overfor avisen Arkansas Democrat-Gazette.


LES OGSÅ: Raser mot Live Nation etter bildetabbe.

Johnny Cash ble født 26. februar 1932 i Kingsland, Arkansas og døde 12. september 2003 i Nashville, Tennesse. Han skal ha bodd i huset i Dyess, Arkansas fra tidlig barndom til han startet på videregående skole (high school).

Cash regnes som en av de største countryartistene gjennom tidene.


ANNONCE