Nyhet

Hyller Johnny Cash med sang: — Han holdt rundt meg da moren min døde

GAFFA.no - alt om musikk.

Lenny Kravitz sier at refrenget til balladen Johnny Cash på hans nye album Raise Vibration kom til ham i drømme - og handler om en sterk opplevelse fra virkeligheten.

Refrenget på det som starter som en vanlig kjærlighetssang, lyder nemlig «Hold me like Johnny Cash / When I lost my mother / Whisper in my ear / Just like June had to».

— Det er rart. Det er til og med litt rart for meg, og jeg vet hva det handler om, sier Kravitz til BBC.


LES OGSÅ: Derfor vil Paramore slutte å spille sin gjennombruddslåt.

Lenny Kravitz var på turné i Japan da han fikk beskjed om at moren Roxie Roker var blitt svært alvorlig syk av brystkreft i 1995. Han fløy til California for å være hos henne, og bodde hos plateprodusenten Rick Rubin - som akkurat da jobbet med Johnny Cash om albumet American Recordings II: Unchained.

Beskriver det som et vakkert øyeblikk


— Jeg gikk av flyet fra Tokyo og dro rett på sykehuset. Moren min var i live, men døende. Jeg tenkte det kanskje ville ta noen dager, så jeg dro hjem for å ta en dusj og noe å spise. Jeg fikk telefonen da jeg var i huset, jeg stod der med mobilen i hånden og bare tok det inn, da Johnny og June kom ned trappen. Johnny sa til meg «hei, du er tilbake, hvordan går det?». Jeg svarte: «Moren min er akkurat død». Da kom begge to bort til meg, omfavnet meg, og holdt meg. Begge to, forteller Kravitz i intervjuet.

Artikkelen fortsetter under bildet.


June Carter Cash og Johnny Cash fotografert på den tiden da Lenny Kravitz brått fikk beskjeden om morens bortgang. FOTO: Ron Frehm / AP / NTB Scanpix

Ekteparet Cash og Kravitz var ikke gamle venner, de bare bodde samme sted, sier han.

— Men i det øyeblikket bestemte de seg for å behandle meg som de ville gjort med et familiemedlem. Det var et vakkert øyeblikk av menneskelighet og kjærlighet.


LES OGSÅ: Post Malone forsøkt ranet.

Han tenkte aldri på å skrive om møtet, men så kom både teksten og melodien til ham mens han sov.

— Jeg hørte begge deler, og forstod ikke hvorfor ordene «Johnny Cash» kom. Det har tydeligvis gjort sterkt inntrykk på meg, det ble sittende i sjelen min. De var vakre, ekte mennesker. Det var antagelig siste gangen jeg er blitt trøstet på den måten.


(©NTB)

ANNONCE